Het geheim van het Nachtegaalbos – Lucy Strange

Het geheim van het Nachtegaalbos is een prachtig kinderboek van Lucy Strange over de kracht van fantasie. Grote thema’s als verlies en rouw spelen een subtiele rol in het betoverende verhaal. 

Engeland, 1919. Na de dood van haar broertje verhuist de twaalfjarige Henrietta met haar familie naar een oud huis aan zee. Henri’s moeder is zo verdrietig dat ze haar kamer niet uitkomt, en haar vader is veel weg voor zijn werk.

Dan begint Henri maar op eigen houtje de omgeving te verkennen. Niemand merkt het als ze op een avond afdwaalt naar het enge bos achter het huis. Daar komt ze Mot tegen, een vreemde vrouw die Henri kan helpen haar familie te redden.

In Het geheim van het Nachtegaalbos komen grote thema’s als verlies en rouw op een fijngevoelige manier aan de orde. Verhalen en sprookjes raken in Henri’s gedachten verwikkeld met de mysteries en tegenslagen van de echte wereld. Haar verbeelding helpt haar een weg door de duisternis te vinden.

Titel: Het geheim van het Nachtegaalbos
Auteur: Lucy Strange
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025767228
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Nul is een raar getal – Henriëtte Boerendans
Lees ook:Stippen, een verhaal over autisme – Henriëtte Hemmink
Lees ook:Dit is Rintje! – Sieb Posthuma
Lees ook:Sneeuwwitje. 20 jaar later
Lees ook:Als de sterren zingen – Tonke Dragt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>