Mijn bange hartje – Jo Witek

Mijn bange hartje van Jo Witek en Christine Roussey is opnieuw een poëtisch boek van dit duo dat je hart verovert vanaf bladzijde één. Het is namelijk een hartverwarmend boek vol trucs voor bange hartjes.

Het boek gaat over verschillende soorten van bang zijn en hoe je daar als kind mee om kunt gaan. De kleine heldin van Witek en Roussey laat je zien met welke trucs zij haar schrikmonsters het hoofd biedt, in slaap sust of wegjaagt. De angsten die eerst zo hoog zijn als een berg, krimpen in elkaar en worden piepklein.

Soms is mijn hartje bang,
dan voel ik schrik vanbinnen.
Ik heb angsten zo hoog als een berg.
Kleine die prikken, grote die bijten,
ik heb er glibberige groene en kleverige blauw.
En met hun klauwen
komen ze recht op me af.

Mama, papa, help!
Daar zijn ze weer!

Titel: Mijn bange hartje
Auteur: Jo Witek
Uitgeverij: Oogappel
ISBN: 9789002264290
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:In mijn kleine hart – Jo Witek
Lees ook:Mijn kleine geluksdoosje – Jo Witek
Lees ook:Bang! – Linda Klein
Lees ook:Boektrailer: Hartje en haar hartsvriendin
Lees ook:Videoclip Kinderboekenweek: ‘Gruwelijk eng’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>