Xinia’s wraak – Lydia Rood

Gemene berichtjes op WhatsApp, grappen die eigenlijk helemaal niet leuk zijn… Hierover gaat Lydia Rood’s nieuwe jeugdboek Xinia’s wraak waarin het meisje Xinia wordt gepest en ze maar niet begrijpt waarom.

Dan laat zelfs haar beste vriendin Brit haar in de steek, op de dag van het schoolreisje. Als tijdens een storm het pretpark leegloopt, besluit Xinia achter te blijven. Tegelijk met de storm laat Xinia haar gedachten vrij – waarom wordt ze gepest? Ligt het wel aan haar? Misschien schuilt er iets in Xinia wat niemand had kunnen vermoeden – zelfs zijzelf niet.

Xinia’s wraak is geschreven naar een idee van Jezennia Boateng. Lydia Rood kwam wekelijks in haar klas dankzij de Schoolschrijver, een initiatief waardoor kinderboekenauteurs langdurig gastschrijver zijn op scholen.

Het boek is gebaseerd op verhalen van Jezennia over haar eigen ervaringen. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking tussen kind en schrijver is een actuele jeugdroman die diepe indruk maakt.

Titel: Xinia’s wraak
Auteur: Lydia Rood
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025869670
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Ali’s oorlog – Lydia Rood
Lees ook:Survival – Lydia Rood
Lees ook:Niemands meisje – Lydia Rood
Lees ook:Juf Waz Noenka op de vlucht – Lydia Rood
Lees ook:Juf Jet is top! – Brigitte Minne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>