Rover gezocht – Udo Weigelt

Rover gezocht van Udo Weigelt is een kolderiek verhaal over een zoektocht naar een rover. Het is een boek voor avontuurlijke lezertjes vanaf 8 jaar.

Midden in een brede rivier ligt het rijk van koning Ignaz, een eiland waar de mensen al zo lang ze zich kunnen herinneren in alle rust gelukkig leven. Dat lijkt heel leuk, maar dat is het niet voor iedereen: de wachtmeester heeft al zijn hele leven niets te doen.

En nu is hij daar ziek van geworden. Zo ziek dat maar één ding hem beter kan maken: een echte rover op het eiland. Een rover waarop hij jacht kan  maken. Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vriend de wachtmeester, maar wat kan hij doen?

‘Als jij een echte ridder was,’ zei Alicia ten slotte, ‘dan zou je er nu op uit trekken om een rover voor de wachtmeester te zoeken.’ ‘Ik weet helemaal niet hoe een rover eruitziet, of waar ik die vandaan moet halen. Of hoe ik hem zover krijg dat hij bij ons als rover begint.’ ‘Klopt. Bovendien ben je maar een gewone stalknecht,’ zuchtte Alicia. ‘Wat we nodig hebben is een echte ridder. Die kan dan ook met mij trouwen als hij weer terugkomt en een rover heeft meegenomen. Tenminste, als hij niet alleen maar ridder is, maar ook een prins. Want prinsessen trouwen alleen maar met prinsen.’

Finn verzamelt al zijn moed en gaat op zoek naar een rover. Een tocht die natuurlijk levensgevaarlijk is – want dat zijn rovers nou eenmaal.

Udo Weigelt schrijft een verrukkelijk sprookjesachtig verhaal met draken, tovenaars, goudlibellen… maar rovers? Marieke Nelissen, een van de Nederlandse winnaars van de Lemniscaat Illustratiewedstrijd 2015, geeft Ignazië en zijn bijzondere inwoners kleur.

Titel: Rover gezocht
Auteur: Udo Weigelt
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047706182
Voor kinderen vanaf 8/9 jaar.

Lees ook:Leren lezen met Kluitman: Stan en de negen rovers – Jowi Schmitz
Lees ook:Nim’s eiland nu in de bioscoop
Lees ook:Het geheim van de vergeten tunnel – Annet Jacobs & Finn Dijkstra
Lees ook:Gena & Finn – Hannah Moskowitz & Kat Helgeson
Lees ook:Ridder Roest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>