Sint gaat op gym – Bette Westera

Sint gaat op gym is een bijzonder Sinterklaasboek van schrijfster Bette Westera met originele tekeningen van Sylvia Weve.

‘Het is augustus en Sinterklaas verveelt zich suf in het warme Spanje. Hij verlangt naar zijn verjaardag. Naar de intocht met de boot. Naar de kinderen op de kade. ‘Hoelang nog?’ zucht hij.

‘Nog drieënnegentig nachtjes, Sint,’ antwoordt de Pakjespiet. De verveling wordt ondragelijk. Sinterklaas moet ergens op, vindt Klauterpiet. Ergens op? Ja, ergens op! Kinderen zitten soms wel op vier dingen om de verveling te verdrijven!

Dus gaat Sinterklaas op judo, en daarna op voetbal. En dan probeert hij nog gymnastiek en ballet. Maar het is allemaal geen succes.

Tot hij op paardrijden gaat. Daar leert Sint allerlei nieuwe kunstjes en voor hij het weet is het tijd om naar Nederland te gaan. Maar of het nu zo’n goed idee is om in gestrekte draf over de daken te gaan?

Titel: Sint gaat op gym
Auteur: Bette Westera & Sylvia Weve
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025754457
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen – Bette Westera
Lees ook:Haasje Repje – Bette Westera
Lees ook:Klassieker: Aan de kant, ik ben je oma niet! – Bette Westera
Lees ook:Arme Rijk – Bette Westera
Lees ook:Winnaar Gouden Griffel 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>