Haaieneiland – Rob Ruggenberg

Een tropisch eiland, vijf Hollandse weglopers, zwarte parels en… kannibalen! Haaieneiland van Rob Ruggenberg is een spannend avonturenverhaal dat zich afspeelt in de Stille Zuidzee.

1722. Roemer is matroos op een van drie schepen die op ontdekkingsreis zijn in de Stille Zuidzee. Al maanden varen ze daar rond en het leven aan boord wordt steeds zwaarder.

Het regent en stormt, het eten is bedorven, de matrozen worden afgebeuld en velen hebben scheurbuik. Als een van de schepen op een klif loopt en vergaat, grijpt Roemer zijn kans en loopt weg. Met vier anderen blijft hij achter op een klein koraaleiland.

Het eiland lijkt een klein paradijs: het is groen, er is eten in overvloed en er worden parels gevonden. Roemer sluit vriendschap met een meisje van het eiland en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is – en niet alleen omdat de zee er vol zit met haaien…

Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Op de foto zie je Rob Ruggenberg schrijven op het kleine atol Takapoto, waar het verhaal van Haaieneiland zich ook in werkelijkheid heeft afgespeeld.

Titel: Haaieneiland
Auteur: Rob Ruggenberg
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118758
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Winnaar Thea Beckmanprijs 2017
Lees ook:Recensie: Haaieneiland (De drie ??? 6) – Boris Pfeiffer
Lees ook:Twintig parels. Verhalen uit Duizend-en-een-nacht – Ed Franck
Lees ook:‘Slavenhaler’ wint Wentelprijs
Lees ook:Het eiland – Marije en Ronald Tolman. Betoverend mooi!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>