Lieve Stine, weet jij het? – Stine Jensen

Stine Jensen’s debuut Lieve Stine, weet jij het? heeft onlangs de Zilveren Griffel 2015 gewonnen. Het filosofieboek zet kinderen aan tot denken en doordenken.

Waarom moet ik naar school als ik liever buiten wil spelen? Moet ik altijd doen wat mijn ouders zeggen? Wat maakt iets kunst? Mag ik liegen tegen mijn beste vriendin of moet ik haar alles vertellen?

In Lieve Stine, weet jij het? schrijven kinderen briefjes aan filosoof Stine met hun vragen over het leven. Filosoof Stine geeft vervolgens antwoord op de vragen. Maar dat doet ze niet zomaar. Er zijn ook opdrachtjes, en wie een vraag stelt, kan altijd een vraag terugverwachten.

Het boek biedt niet alleen aan kinderen, maar ook aan volwassenen een toegankelijke introductie in de wereld van filosofie. Je kunt het lezen als een spannend verhaal en het boek is ook zeer goed te gebruiken op scholen.

Er is een lesbrief beschikbaar met 6 lessen en een brief met de antwoorden. Via een speciale website kan je ook zelf een vraag stellen aan Stine. Stine beantwoordt veel van de ingezonden vragen via deze website.

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Lieve Stine, weet jij het? is het eerste boek dat ze voor kinderen schrijft. Andere boeken die ze heeft geschreven zijn onder meer ik lieg dus ik ben en Dag vriend!

Stine is geboren in Denemarken en is gek op films, reizen en vliegvelden. Ze heeft een tijdje in Turkije gewoond, maar woont nu in Nederland. Naast boeken schrijven heeft ze een reisserie gemaakt over Scandinavië en het tv-programma Dus ik ben jr voor HUMAN waarin ze filosofeert met kinderen over identiteit.

Sverre Fredriksen komt uit Noorwegen en heeft in Australië gestudeerd, maar woont nu in Amsterdam. Hier maakt hij illustraties en animaties voor verschillende klanten zoals rockster Tim Knol. Ook werkte hij mee aan de Nederlandse tienerspeelfilm Hoe overleef ik mezelf? De illustraties die in het boek Lieve Stine, weet jij het? staan zijn gemaakt door Sverre.

Titel: Lieve Stine, weet jij het?
Auteur: Stine Jensen
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020621075
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Feestje in mijn hoofd – Stine Jensen
Lees ook:Een box vol emoties – Stine Jensen
Lees ook:Alles wat ik voel: Het grote emotieboek – Stine Jensen
Lees ook:Hoe maak je dat? Mijn grote vraag- en antwoordboek
Lees ook:De Dinosaurussen. Mijn grote vraag- en antwoordboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>