Waterkoorts – Mary Heylema

Er is nu een speciaal boek verschenen voor kinderen die op zwemles gaan: Waterkoorts. Het kinderboek van Mary Heylema bevat namelijk een herkenbaar verhaal over leren zwemmen.

Tijn en zijn beste vriend Elton willen niets liever dan mensen redden en helden zijn. Net als de man uit de film die ze hebben gezien die met een krokodil vecht en mensen uit het water redt.

Maar daarvoor moeten de jongens eerst leren zwemmen. Samen natuurlijk, want je weet nooit hoe groot krokodillen in het echt zijn.

Gelukkig mogen ze gezellig samen op zwemles. Elton vindt zwemles geweldig, maar bij Tijn lukt het minder goed. Het zwembadwater stinkt, zijn vingers rimpelen gek en onder water raakt hij de weg kwijt. Tijn is bang dat hij nooit verder komt dan badje twee. Kan hij dan wel een held worden?

Maar volgens zijn opa heeft een held zijn niets met zwemmen te maken. ‘Een held is iemand die niet durft, maar het toch doet.’ Zou Tijn zo’n held zijn?

Waterkoorts is geschikt voor meisjes en jongens vanaf 5 jaar, om voor te lezen of zelf te lezen. Het bevat zwart-wit illustraties van Gitte Spee.

Titel: Waterkoorts
Auteur: Mary Heylema
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118314
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Jan & Noortje op zwemles – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:Nu even niet – Mary Heylema
Lees ook:Lizzy leert zwemmen – Brigitte Minne
Lees ook:Bobbi leert zwemmen – Monica Maas
Lees ook:Robot maakt vrienden – Tijn Snoodijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>