De sprookjes van de Gebroeders Grimm – samengesteld door Noel Daniel

Absolute musthave voor alle sprookjesliefhebbers! In dit kunstwerk zijn de allerbetoverenste illustraties verzameld van 1820 tot 1950. Voor de perfecte sprookjessfeer. Samengesteld door Noel Daniel. Het is gemaakt ter ere van de 200ste verjaardag van de broertjes.

Boekbeschrijving
Uiteraard vind je in dit prachtsprookjesboek sprookjes. 27 in totaal. Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, Vrouw Holle, alle bekende maar ook minder bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm staan erin. En er is veel meer. Voorin staat algemene informatie over hoe het oeuvre van de broertjes tot stand kwam. Voor elk sprookje geeft Noel Smit iets meer achtergrond over de herkomst van het sprookje. En dan nog de prachtige illustraties.

Illustraties van zo’n 27 kunstenaars
Als je deze kunstuitgave doorbladert kom je de meest betoverende illustraties tegen ooit gemaakt bij de sprookjes. Achterin staat ook een biografie van alle kunstenaars. De illustraties zijn ongeveer gemaakt van 1820 tot 1950.

Musthave voor de liefhebber
Dit kunstboek geeft een schat aan informatie, haalt de oorsprong van sprookjes dichtbij, geeft een inkijkje in de ontwikkeling van sprookjes en is puur genieten om voor te lezen. Misschien bij Assepoester het bloedige einde achterwege laten bij de kleintjes, maar verder een fantastisch mooie musthave voor de sprookjesliefhebber. En wie is dat nu niet!

Titel: De sprookjes van de Gebroeders Grimm
Samengesteld door Noel Daniel
Illustratoren: 27 kinderboekillustratoren tussen 1820 en 1950
Uitgeverij: Taschen
ISBN: 9783836538329

 

 

Lees ook:Mijn mooiste sprookjes in vertelplaten – Gebroeders Grimm & Yayo Kawamura
Lees ook:De wondere sprookjeswereld van Grimm en Andersen
Lees ook:Assepoester – Valeria Docampo
Lees ook:Sprookjes voor prille lezers: Assepoester & Pinokkio
Lees ook:Zwolle omgetoverd tot Grimmstad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De sprookjes van de Gebroeders Grimm – samengesteld door Noel Daniel

  1. Annemieke Friesen Auteur

    Bedankt voor het compliment!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>