Gezien op facebook: Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje

dolfje_read10 oktober 2013 – Een nieuw programma speciaal voor leerkrachten. Het helpt op een leuke manier extra aandacht te besteden  aan taal en taalplezier in de klas (en ook daarbuiten).

Facebook lezen is leuk

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen die de lees- en schrijfontwikkeling van leerlingen kunnen stimuleren. In de loop van de komende drie schooljaren stelt het programma verschillende materialen via de website gratis en geheel vrijblijvend beschikbaar.

1,3 miljoen volwassenen zijn slecht of heel slecht in lezen en schrijven. 
Een goede taalontwikkeling op jonge leeftijd is belangrijk voor het voorkomen van lees- en schrijfproblemen op latere leeftijd. Met de opdrachten en projecten van Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje gaan kinderen en hun ouders actief bezig met het onderwerp laaggeletterdheid en de vaardigheden lezen en schrijven.

Tijdschrift
Van het bekende tijdschrift Dolfje Weerwolfje, komt elk schooljaar een speciale editie uit. De eerste, met als thema ‘Taal is tof!’ kunnen leerkrachten bestellen. Bij elk tijdschrift zijn voor de groepen 4 tot en met 7 gratis lesbrieven te downloaden. Aan het einde van het driejarig programma komt een digitaal lees- en schrijfspel uit.

Boegbeeld is Dolfje Weerwolfje
Hij is een van de bekendste kinderboekpersonages sinds 1998. Dolfje Weerwolfje staat voor anders zijn en tolerantie: je bent anders, maar dat is oke. In 2011 is Dolfje Weerwolfje door de Nederlandse kinderen uitgeroepen tot dé Kinderboekenheld.

Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje is een project van :
Paul van Loon, Stichting Lezen & Schrijven, Uitgeverij Leopold en Uitgeverij Zwijsen. Hoofdbegunstiger is het SNS REAAL Fonds. Stichting Lezen & Schrijven wil laaggeletterdheid voorkomen en verminderen op zowel de korte als lange termijn. Dit kan alleen als iedereen zich bewust is van het belang van lezen en schrijven en het onderwerp bespreekbaar maakt. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden is voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven.

Bron: Website Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje

lezen is leuk

Lees ook:Het is weer tijd voor het Dolfje Weerwolfje Feest!
Lees ook:Dolfje Weerwolfje Week 2016
Lees ook:Dolfje Weerwolfje Week 2015
Lees ook:Dolfje Weerwolfje met eigen tijdschrift
Lees ook:MaanMysterie (Dolfje Weerwolfje 17) – Paul van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>