Help dit te gekke schrijfproject: Boekestafette!

15 augustus 2013 – Over een maand begint hopenlijk dit supergave project waarin 300 leerlingen uit 12 scholen  samen één boek gaan schrijven voor de kleuterklassen. De Boekestafette kan alleen starten met genoeg geld. Dus als wij een handje helpen in de vorm van donatie.

Samen met de Hoornse kinderboekenschrijver André Nuyens gaan de kids aan de slag met het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon. Dirck-Jan is een fictieve, bikkelharde handelaar die vanuit de Gouden Eeuw – per ongeluk – in onze tijd terechtkomt. Tijdens zijn avontuur langs de Westfriese Omringdijk stuit hij op veel taalproblemen. Onze taal is namelijk anders dan vier eeuwen geleden. Houdt Dirck-Jan zich staande? Dat zullen we alleen weten als u doneert!

In de periode van 15 juli tot en met 15 september hoopt Stichting Lezen & Schrijven een bedrag van € 15.000,- op te halen om het project te realiseren.

Wat is het doel van het project?
Kinderen laten spelen met taal. Ruim een kwart van alle leerlingen verlaat de basisschool met een leesachterstand van twee jaar. Daar kunnen we samen iets aan doen! Bijvoorbeeld door veel en creatief om te gaan met taal en lezen. Het verhaal van Dirck-Jan wordt geschreven door leerlingen uit groep 8 van diverse basisscholen uit West-Friesland. Samen schrijven zij het verhaal voor de kleuterklassen. Niet alleen mét elkaar, maar ook vóór elkaar.

Hoe kan jij helpen?
Dat is door geld te doneren. Met jouw bijdrage (minimaal € 10,-) gaan 12 basisscholen, 300 leerlingen samen aan de slag met het schrijven van dit supergave kinderboek!

Je wilt doneren? Of toch eerst meer weten?
Ga naar de website.

Bekijk ook het filmpje

Bron: Stichting Lezen

Lees ook:Schrijvers Live op het internet
Lees ook:Gezien op facebook: Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje
Lees ook:Snoep verstandig, eet een boek!
Lees ook:Canada houdt jaarlijkse Read-a-thon
Lees ook:Zus voor een nacht verkozen tot Beste Jeugdboek 2009 door Noordwijkse Kinderjury

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>