Met duizend details uit het prachtige ‘Nederland’ van Charlotte Dematons

Om je te verbazen over wat je allemaal nog niet had ontdekt in het lievelings prentenboek van veel mensen in 2013, Nederland!

Google
Natuurlijk kan je ook op internet op zoek gaan. Welk kinderliedje staat er op welke plaat getekend? Welke stukjes uit schilderijen zitten er verwerkt in ‘IJspret’. Allemaal op te zoeken. Maar niet waarom Charlotte deze typisch Hollandse elementen in haar prentenboek stopte. Want al die details  hebben ook allemaal een verhaal. En die vind je in Duizend dingen over Nederland.

Charlotte aan het woord
Ze vertelt over hoe zij als Française ons land heeft leren kennen, hoe ze van de Nederlanders is gaan houden en over de keuze van de details die een plek kregen in het boek. Daarnaast duikt Jesse Goossens in het heden en verleden van de merkwaardige wereld die Nederland heet en diept de leukste en meest bizarre wetenswaardigheden op. Dit is in principe geen kinderboek, al is het natuurlijk leuk als je meer weet. Dan kan je in het echte Nederland nog meer uitleggen, vertellen en laten raden.

Titel: Duizend dingen over Nederland
Makers: Charlotte Dematons en Jesse Goossens
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047705680

 

Lees ook:Springende pinguïns en lachende hyena’s
Lees ook:Nederland – Charlotte Dematons
Lees ook:Tentoonstelling Nederland is een feest! in Baarn
Lees ook:De Vuurkring
Lees ook:Lemniscaat start nieuwe jongerenreeks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>