Kimmie Cowboy – Marjet Huiberts en Noëlle Smit

Wat een goed duo is dit! Prachtig en grappig prentenboek over een “stoere” cowboy..eeh girl.

 

Op rijm geschreven, het leest heerlijk voor. Tekst en illustraties zijn beiden grappig, sfeervol en kleurrijk. Ze vullen elkaar aan, en vormen samen een mooi en bijzonder geheel. Vijf verhalen achter elkaar. Heel fijn, want een is echt niet genoeg.

Vijf verhalen
Kimmie Cowboy betrapt een dief. Die wil haar kalfje Klaartje Twee stelen. Ze weet hem op slimme manier in slaap te laten vallen en red het kalfje. Ook een enorme beer die ze tegenkomt, weet ze af te leiden zodat ze kan maken dat ze wegkomt.  Verder sluit ze nog vrede met een indiaan die op oorlogspad is, wint ze de rodeo door de stier sprookjes te vertellen en laat ze ijs branden in café Saloen.

Titel: Kimmie Cowboy
Auteur: Marjet Huiberts
Illustraties: Noëlle Smit
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep
ISBN: 9789025751043
Vanaf ongeveer vier jaar

Lees ook:Kalfje, veulentje – Edward van de Vendel
Lees ook:Nynke Klompmakers ‘Indiaan’ in première
Lees ook:LEGO NEXO KNIGHTS: Het boek van Monstrox
Lees ook:Kleine Indiaan – Quentin Gréban
Lees ook:Ik en de beer – Carl Norac

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>