De gele olifant – Loes Riphagen

Loes heeft helemaal geen woorden nodig om een goed verhaal te vertellen, heel knap gedaan!

De gele olifant is gek van gele spullen. Hij spaart steeds meer en meer, en gooit alles op een grote hoop. Hij gaat de hele wereld over om zijn verzameling compleet te maken. Zijn kleine vriendje probeert op allerlei manieren de aandacht te trekken, maar de gele olifant heeft alleen maar oog voor alle mooie gele spullen. De gele olifant slaat pas echt door in zijn verzamelwoede als hij de zon probeert te pakken. En daar gaat het verkeerd. Gelukkig beseft hij zich dan hoe belangrijk muis eigenlijk voor hem is.

Hoe vertel je een verhaal zonder woorden?
Met prenten die vaak op twee bladzijdes staan. En door heel goed te zijn in het verbeelden van gevoelens en mimiek. Met mooie diepgekleurde wolken, illustraties met variatie in dichtbij en veraf. Heel knap gedaan, met veel leuke details en illustraties die in volle vaart vooruit gaan, zo doe je dat.

Titel: De gele Olifant
Illustrator: Loes Riphagen
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026133244
Vanaf ongeveer vier jaar

Lees ook:Bij de neus genomen – Loes Riphagen
Lees ook:Huisbeestenboel – Loes Riphagen
Lees ook:De nachtmerries van Loes (Gouden Boekje) – Loes Riphagen
Lees ook:Wie wil Loes? – Frank Geleyn
Lees ook:Ik wil een walvis – Bette Westera en Loes Riphagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>