De wraak van Lorre – Tosca Menten

Een papegaai met een houten poot en een op geld beluste platenbaas: Tosca Menten brengt deze twee samen in een knotsgek verhaal.

Op een dag komt bij het huis van Jop een groene papegaai aanvliegen. Tot ieders stomme verbazing heeft het beest een houten poot en kan hij prachtig opera-achtig zingen. Jop sluit vriendschap met deze rare vogel, maar er zijn kapers op de kust.

Een uitgekookte platenbaas wil Lorre hebben, platen met hem opnemen en heel veel geld verdienen. Hij is bereid goed te betalen, maar Jop wil Lorre liever zelf houden. Dan lijkt Lorre ineens van de aardbodem verdwenen. Jop gaat met zijn beste vriendin Saar op onderzoek uit.

Tosca Menten schreef ook De wraak van Knor, over een gemene opa die zijn kleinzoon een varkentje gaf, zogenaamd als huisdier, maar stiekem om er uiteindelijk worst van te maken. Op de typische humor en deel van de titel na, een heel ander verhaal.

Titel: De wraak van Lorre
Auteur: Tosca Menten
Illustratie: Elly hees
Uitgeverij: Van Goor
ISBN(13); 9789000305797
Vanaf ongeveer zes jaar

Lees ook:Lorre (papagaai van De wraak van Lorre) heeft een eigen lied! Leuk gek beest!
Lees ook:Preview De wraak van Knor
Lees ook:De Wraak van Knor
Lees ook:Vieze grapjes en een slim biggetje
Lees ook:Tosca Menten leest voor uit Dummie de mummie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>