Voorlezen aan de allerkleinsten, doen!

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leuk, knus en bovenal leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daarop in. (Lees het bericht dat ik over BoekStart heb geschreven)

Boekentips voor de allerkleinsten
Wat lees je dan voor? BoekStart heeft wat boeken op een rijtje gezet die leuk en goed zijn om voor te lezen. Elke maand komt er nieuw boek bij. Ik noem er een paar.

Rijtjes maken – Guido van Genechten
Klein, vierkant stoffen boekje, dat een omslag heeft van zacht velours en met een bandje bevestigd kan worden aan een babystoeltje, box of wandelwagen. Op de stoffen pagina´s staan dieren afgebeeld die rijtjes vormen: muizen, vissen, lieveheersbeestjes, slakken en schildpadden. De dieren zijn telkens geplaatst tegen een vrolijk gekleurde achtergrond, die weinig details bevat. Het boekje is wasbaar en geschikt voor kleine babyhandjes.

Vanaf ongeveer zes maanden en ouder. Uitgeverij Clavis (2011) ISBN(13) 9789044814392

 

Muis’ bedtijd knuffelboek – Lucy Cousins
Dit stoffen boek in frisse kleuren geeft de allerjongsten een leuke introductie op de wereld van Muis en haar vriendjes. In dit boekje wordt het bed ritueel gevolgd: Kees de krokodil heeft zijn pyjama al aan, Kora poetst haar tanden, eekhoorn Eddie drinkt zijn melk, Panda krijgt nog een knuffeltje en als Oscar de olifant een verhaaltje heeft voorgelezen, is Muis zover om samen met Panda in bed te kruipen. De tekst staat in de losse zwarte letters onder of boven de herkenbare illustraties, steeds tegen een felrode achtergrond. De stoffen bladzijden zijn gevuld met polyestervezels; voor- en achterzijde zijn van zachte fleece, met borduursels.

Vanaf ongeveer zes maanden en ouder. Uitgeverij Leopold (2011) ISBN(13) 9789025858292

Meer weten of meer tips?
Op de website van BoekStart vind je nog veel meer boekentips speciaal voor de allerkleinsten.

BronBoekStart

 

Lees ook:Wilde dieren zoeken met Nijntje
Lees ook:Een piepklein verhaaltje: Dierentuin – Lisa Jones & Edward Underwood
Lees ook:Muis’ eerste telboek – Lucy Cousins
Lees ook:Hallo baby! Contrastboekje & Dierentuin
Lees ook:En het BoekStart Babyboekje van het jaar 2013 wordt…….

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voorlezen aan de allerkleinsten, doen!

  1. Femke

    Wij lezen onze kleine heel vaak voor, als het even kan iedere dag voor het slapen gaan. Wij hebben een abonnement en krijgen iedere maand leuke boekjes thuisgestuurd, zo leuk! Je ziet ze gewoon genieten :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>