Win een auteurscontract bij The House of Books

Hou je van lezen én van schrijven? Heb je al tijden een spannend verhaal in je hoofd? Droom je ervan je eigen boek uitgegeven te zien?

Uitgeverij The House of Books is op zoek naar nieuw Nederlands schrijftalent in het genre van de vrouwenthriller. Spannende verhalen vol intriges, emoties, schandalen, dubieuze relaties, seks, chantage en misdaad met een vrouw in de hoofdrol. Doe mee aan deze wedstrijd en schrijf DE nieuwe vrouwenthriller van het jaar.

Laat deze kans niet lopen! Stuur je manuscript op vóór 1 augustus 2009 en maak kans op een auteurscontract van uitgeverij The House of Books. De top drie van beste inzendingen krijgt een pakket van recent uitgegeven thrillers door The House of Books. De winnaar van het contract wordt door middel van een interview en een foto bekend gemaakt via Vrouwenthrillers.nl en ziet zijn of haar manuscript uiteindelijk als boek in de winkel liggen!

Lees hieronder de wedstrijdvoorwaarden:
1. The House of Books en Vrouwenthrillers.nl geven tijdens de wedstrijd geen aanvullende tips of adviezen.
2. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
3. Inzendingen worden niet teruggestuurd en vernietigd na beoordeling met uitzondering van de manuscripten die op de longlist terecht komen.

De vorm van je manuscript:
1. Omvang tussen de 60.000 en 100.000 woorden
2. Digitaal ingeleverd in Word bestand via e-mail of eventueel op cd.
3. Voorzien van een korte samenvatting en introductie van de belangrijkste personages.
4. Opsturen per email naar [email protected] of naar The House of Books t.a.v. Wedstrijd Vrouwenthriller, Postbus 107, 4130 EC Vianen
5. Handgeschreven manuscripten worden niet in behandeling genomen.
6. Opsturen vóór 1 augustus 2009.

De inhoud van je manuscript:
1. Minstens een van de hoofdpersonen is een vrouw tussen de 20 en 40 jaar.
2. Het is geschikt voor een breed vrouwenpubliek.
3. Het verhaal speelt in de moderne tijd in Nederland.
4. Geschreven in goed Nederlands.
5. Het verhaal beschikt over een spannende verhaallijn, een goed doordachte plot en interessante personages waarin vrouwelijke lezers zich kunnen herkennen. Denk aan gewone vrouwen die bij toeval in de problemen komen.

De auteur:
1. Stuur met je manuscript een korte beschrijving mee van jezelf; naam, leeftijd, woonplaats, achtergrond en graag een foto.
2. Als je meedoet aan deze wedstrijd ben je bereid je manuscript uit te laten geven door The House of Books

De beoordeling:

1. De eerste selectie van drie kandidaten (longlist) wordt gemaakt door een team van The House of Books dat daarna drie mogelijke winnaars voorlegt aan de jury.
2. Uit deze drie manuscripten wordt vervolgens een winnaar gekozen door een jury die bestaat uit de uitgever van The House of Books, een redacteur van The House of Books, een medewerker van VrouwenThrillers.nl en een recensent voor VrouwenThrillers.nl
3. De winnaar krijgt in september 2009 persoonlijk bericht waarna de winnaar van de wedstrijd bekend wordt gemaakt via VrouwenThrillers.nl
4. De schrijvers van de manuscripten die op de longlist terecht komen zullen tevens persoonlijk bericht worden door The House of Books.
5. De jury behoudt zich het recht voor geen winnaar aan te wijzen indien aan een van de bovenstaande voorwaarden niet is voldaan of als de kwaliteit van de inzendingen onvoldoende wordt geacht.

De uitgave:
1. Het winnende manuscript zal door The House of Books worden geredigeerd in overleg met de auteur.
2. Het winnende manuscript zal in 2010 worden uitgegeven door The House of Books en zal in Nederland en Vlaanderen verkrijgbaar zijn.
3. Uitgeverij The House of Books beslist over de titel en het omslag. Op het omslag zal een link gelegd worden met de wedstrijd en met VrouwenThrillers.nl

De winnaar!
1. De winnaar van de schrijfwedstrijd krijgt een auteurscontract van The House of Books.
2. De auteurs die op de longlist zijn gekomen ontvangen een pakket met recent uitgegeven thrillers van The House of Books.

Bron: Uitgeverij The House of Books

Ga jij die nieuwe thriller schrijven? Zo ja! Veel succes met schrijven Ik zou zo graag meedoen, maar helaas heb ik momenteel niet zo veel tijd.

Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award
Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award
Lees ook:Red House Children’s Book Award
Lees ook:Schrijfwedstrijd Chicklit
Lees ook:Doe mee aan de chicklit schrijfwedstrijd!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Win een auteurscontract bij The House of Books

 1. Denice Heijnsdijk

  ik heb een manuscript van 110.000 woorden geschreven in roman vorm. Het meeslepende verhaal dat is gebaseerd op ware gebeurtenissen speelt zich af in Zeeuws vlaanderen, Gem. Terneuzen aan het begin van de vorige eeuw. Daan Hoekdijk, is geboren in een arm landarbeidersgezin en zijn ouders zitten vast in het Christelijk Gereformeerde angstgeloof, dat bepaalt dat de arbeiderskinderen op jonge leeftijd van school af moeten gaan om bij een rijke boer te gaan werken voor een honger loontje. Als Daan 13 jaar oud is, sterft zijn moeder, die op hem inpraat om verder te studeren, na een lang ziekbed en zijn vader ziet liever dat hij hem opvolgt in zijn werk als landarbeider. Daan staat nu voor de onmogelijke taak om alleen zijn weg te zoeken in een wereld van studie, strenge geloof, trouwen enz. Na veel opstakels lukt het hem toch af te studeren aan de universiteit en hij trouwt met een meisje uit een NSB familie, die gedwongen werd door haar ouders met Daan te trouwen. Zo is haar goede toekomst verzekerd. Na 20 jaar huwelijk, met veel escalaties onder invloed van grote hoeveelheden alcohol, verlaat ze Daan, die nu ook overvallen wordt door angstaanvallen. Voor de tweede keer in zijn leven wordt hij in de steek gelaten door de mensen die hij het meest vertrouwde en moet hij alleen verder zien te dobberen door het leven.
  Mag ik het manuscript naar u opsturen, zo ja, naar welk adres mag ik dat sturen?

    /   Reply  / 
 2. Denice Heijnsdijk

  ik heb een samenvatting van mijn manuscript naar u gestuurd,

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>