Els Beerten houdt Annie M.G. Schmidtlezing 2015

Op woensdag 20 mei 2015 zal de zestiende Annie M.G. Schmidtlezing plaatsvinden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Ditmaal zal deze worden gehouden door de Vlaamse Els Beerten (Hasselt, 1959). De titel van haar lezing zal later bekend worden gemaakt.

De afgelopen jaren was het steeds onzeker of er nog wel een Annie M.G. Schmidtlezing plaats zou vinden. Toch is de lezing ook voor dit jaar weer veilig gesteld. De schrijfster Els Beerten debuteerde in 1987 met Scènes. Beerten schrijft verhalen waarin de nadruk ligt op de personages; uit haar werk blijkt dat ze een diepgaand psychologisch inzicht.

Bijvoorbeeld in Lopen voor je leven, waarvoor ze de Gouden Zoen ontving en ook Allemaal willen we de hemel, een bijzondere roman over de Tweede Wereldoorlog, werd vele malen bekroond, onder meer met de Nienke van Hichtum-prijs. Vorig jaar september verscheen haar nieuwste werk met als titel Eén mens is genoeg.

De Annie M.G. Schmidtlezing is al jaren een begrip in de wereld van de kinder- en jeugdliteratuur. Al vele bekende schrijvers uit Nederland en Vlaanderen hebben in de afgelopen jaren lezingen mogen geven, zoals Paul Biegel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Marita de Sterck, Edward van de Vendel en Gideon Samson.

De lezing zal worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Stichting IBBY-Nederland, onder meer uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd, waarin de lezing traditioneel gepubliceerd wordt.

De avond op 20 mei 2015 zal om 20.00 uur beginnen (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt u een drankje aangeboden. De toegang bedraagt € 8,50. Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus bestel snel je kaarten online via www.kinderboekenmuseum.nl.

Lees ook:Marita de Sterck houdt Schmidtlezing
Lees ook:Vreemdgaan in de jeugdliteratuur
Lees ook:Annie M.G. Schmidtlezing 2009
Lees ook:De schrijversneus van Sjoerd Kuyper
Lees ook:Annie M.G. Schmidtlezing 2012 door Daan Remmerts de Vries

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>