Foto-expositie met schrijfster/fotografe Marije van der Hoeven

Zoek je nog iets om naar toe te gaan de komende tijd en wat geschikt is voor kinderen van 6 jaar en ouder? Er is nu een foto-expositie met schrijfster en fotografe Marije van der Hoeven. Van der Hoeven is bekend van haar bekroonde boek Foto!.

Elk weekend van 31 januari t/m 29 maart 2015 zal de schrijfster rondleidingen en een kleine foto-workshop geven in Studio Vrijstaat in Utrecht. Hier kunnen kinderen ontdekken wat ze allemaal met een fototoestel kunnen doen.

Je kunt bijna alles fotograferen: de dingen die je ziet, maar ook de dingen die je droomt. Het is niet alleen een plaatjesmachine, maar ook een raadselmachine en tijdmachine. Je kunt er namelijk surrealistische verhalen mee creëren of foto’s maken die op de oude schilderijen van Rembrandt lijken, zoals je ook kunt zien op de poster hierboven van de expo en fotoshoot.

Door goed te kijken en te experimenteren, kun je je foto’s spannend maken, waardoor anderen er ook naar willen blijven kijken. Aan het einde van de rondleiding wordt je uitgedaagd door Marije om een eigen selfie te maken. Dus als je een smartphone hebt, neem deze dan mee naar Utrecht.

Iedere zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. In de voorjaarsvakantie extra open op 25, 26 en 27 februari. Het kost 5 euro en 17,50 voor het hele gezin en het adres van De Vrijstaat bij Boerderij Hofstede ter Weide is Hogeweide 3 te Utrecht. Meer informatie vind je op de website van De Vrijstaat.

Lees ook:Kunst en snoep voor kinderen
Lees ook:IBBY-Vlaanderen organiseert Dick Bruna Dag
Lees ook:Klassieker: Amsterdamse dingen – Matthijs Immink & Nathalie Faber
Lees ook:Wees blij dat er internet is! – Anne Rooney
Lees ook:Cursus kinderboekenavonden organiseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>