Mikis de ezelsjongen wint Amerikaanse prijs

Gisteren werd bekend gemaakt dat het boek Mikis and the Donkey de Mildred L. Batchelder Award 2015 voor een bijzonder vertaald kinderboek heeft gewonnen. De originele titel van het boek is Mikis de ezelsjongen en het werd geschreven door de Nederlandse schrijfster Bibi Dumon Tak. De illustraties zijn gemaakt door Philip Hopman.

Het boek verscheen in Amerika bij Eerdmans Publishing Co en werd vertaald door Laura Watkinson. Een eervolle vermelding was er voor Nine Open Arms, de Amerikaanse vertaling (door John Nieuwenhuizen) van het boek Negen open armen, geschreven door Benny Lindelauf. De voorzitter van de jury, Diane Janoff, noemde Mikis de ezelsjongen een verrukkelijk boek met veel diepgang. Het speelt zich af in een klein, maar levendig dorp op een eiland en het boek bevat universele thema’s die alle lezers zullen aanspreken, aldus de voorzitter.

Het boek verscheen in april 2011 en speelt zich af op het Griekse eiland Corfu (ook wel Korfoe). Daar woont de hoofdpersoon van het verhaal, Mikis, met zijn familie en zijn vriendinnetje Elena. Op een dag komt Mikis’ opa thuis met een ezel. Opa wil de ezel gebruiken voor het zware sjouwwerk, maar Mikis vindt dit veel te zwaar voor Tsaki, de ezel. In het daaropvolgende jaar laten Miki en de ezel aan het dorp zien wat voor elkaar zorgen nu daadwerkelijk betekent.

Titel: Mikis de ezelsjongen
Auteur: Bibi Dumon Tak
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045111865
Voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Lees ook:We gingen op krokodillenjacht – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Mee met de dierenambulance – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Nederlands kinderboek wint Amerikaanse prijs
Lees ook:Het koeienparadijs – Bibi Dumon Tak & Hans van der Meer
Lees ook:We gingen achter hamsters aan – Bibi Dumon Tak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>