Mees Kees op de planken in de bioscoop

Op 1 december 2014 vond de première plaats van de film Mees Kees op de planken. Na het succesvolle Mees Kees en Mees Kees op Kamp keert de leukste stagiair van Nederland terug met een derde deel.

De film Mees Kees trok maar liefst 600.000 bezoekers en er werden 100.000 dvd’s van verkocht. Het tweede deel Mees Kees op Kamp trok ook 600.000 bezoekers en tot nu toe 50.000 verkochte dvd’s.

Inmiddels heeft Mees Kees op de planken ook al 500.000 bezoekers getrokken. Wil jij de film graag zien in de bioscoop? Dat kan nog! Ga dan naar de Bioscoop Agenda en zoek een plaats bij jou in de buurt waar de film te zien is.

Deze keer mag de klas van Mees Kees (gespeeld door acteur Willem Voogd) een toneelstuk gaan maken. Iedereen heeft er zin in, totdat ze er achter komen dat het stuk dat directrice Dreus (gespeeld door actrice Sanne Wallis de Vries) heeft uitgekozen verschrikkelijk saai is. Het moet bovendien worden opgevoerd in het zaaltje van het nabijgelegen bejaardenhuis en dat is nogal een enge plek om rond te lopen.

Mees Kees probeert het een en ander op te lossen en geeft het stuk een eigen draai, zoals alleen Mees Kees dat kan. Net als alles op rolletjes loopt, vertelt Dreus dat juf Sanne terugkomt van zwangerschapsverlof. Mees Kees zal dus plaats moeten maken en daarom is hele klas in rep en roer. Ze vinden het maar stom dat Mees Kees weggaat.

Mees Kees vindt het zelf ook niet leuk, maar hij kan er niets aan doen. Hij is immers maar een stagiair en de juf is een echte juf. Mees Kees zal naar de kleuters noeten waar hij volgens de regels van Dreus een half jaar stage moet lopen. De kinderen proberen lief te zijn voor de juf, maar ze missen Mees Kees! Zou alles uiteindelijk toch nog goed komen?

Wil je een leuke kleurplaat van de film? Dan kan je deze hier downloaden in een PDF bestand. De DVD van de film zal verschijnen op 18 maart 2015. Meer informatie over de film, de cast en crew, en foto’s van de opnames vind je op www.meeskeesdefilm.nl.

Titel: Mees Kees op de planken
Auteur: Mirjam Oldenhave
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673103
Voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Lees ook:Mirjam Oldenhave leest Mees Kees – de Rekenrap voor
Lees ook:Ken jij de gratis app van Mees Kees al?
Lees ook:Veel Mees Kees – Mirjam Oldenhave
Lees ook:Een gouden film en meer Mees Kees
Lees ook:Het grote winterse Mees Kees doeboek – Mirjam Oldenhave

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>