Mooiste boekomslag 2014: Alice in Wonderland

Libris heeft onlangs de winnaar van het mooiste boekomslag 2014 bekendgemaakt. Deze keer viel de keuze op Alice in Wonderland van Lewis Carroll met illustraties van Floor Rieder. Het boek werd in november 2014 uitgebracht door uitgeverij Gottmer ter ere van de 150e verjaardag van Alice in Wonderland.

Aan het einde van 2014 vroeg Libris de lezers weer om het mooiste boekomslag van het jaar te kiezen. De boekhandels van Libris hadden alvast een voorselectie gemaakt van 15 boeken. Deze lezer mocht één van deze boeken selecteren, maar ook eigen favoriete boekomslagen mochten worden ingestuurd. Er waren ruim 4000 inzendingen, waarvan 392 voor de winnaar Alice in Wonderland met Floor Rieder’s illustraties op het omslag.

Dit jaar is het maar liefst 150 jaar geleden dat het boek Alice in Wonderland voor het eerst werd gedrukt. In 1865 verscheen namelijk het eerste examplaar met de titel Alice’s Adventures in Wonderland in Groot-Brittannië. Tegenwoordig is het boek bekend over de hele wereld en niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur.

‘Alice begon er genoeg van te krijgen om naast haar zusje aan de waterkant te zitten zonder iets te doen. Een paar keer had ze in het boek gekeken dat haar zus aan het lezen was, maar daar stonden geen plaatjes in en ook geen gesprekken. ‘En wat heb je aan een boek,’ dacht Alice, ‘zonder plaatjes en zonder gesprekken?’

Dit jubileum was voor uitgeverij Gottmer de perfecte aanleiding om het kinderboek met de mooie, geprezen vertaling van Sofia Engelsman opnieuw te laten illustreren. Floor Rieder, bekend van haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde boek Het raadsel van alles wat leeft, werd gevraagd voor dit bijzondere project. Floor weet een “nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen,die je meteen in je hart sluit”.

Titel: Alice in Wonderland (en Alice in Spiegelland)
Auteur: Lewis Carroll
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025759179

Lees ook:Alice in Wonderland
Lees ook:Alice in Wonderland – Rébecca Dautremer
Lees ook:Het echte sprookje van Alice in Wonderland – Lewis Carroll
Lees ook:Carice van Houten doet Alice in Wonderland
Lees ook:Wit Konijn in Wonderland – Siska Goeminne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>