De Jonge Jury: lezen, stemmen, vieren

De Jonge Jury heeft als doel om het leesplezier onder jongeren te stimuleren. Ze willen ervoor zorgen dat jongeren tussen de 12 en 16 jaar een mening vormen over de boeken die ze lezen. Het project is geschikt voor alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw.

Op de website van de Jonge Jury vind je een lijst met 400 boeken waaruit je kunt kiezen. Je hebt tot 1 maart de tijd om te stemmen op je favoriete boek uit de lijst. Twintig professionals uit het boekenvak en vijf scholieren vormen samen het Jonge Jury Boekgenootschap. Zij  hebben een lijst samengesteld met 25 leestips. Wanneer je op een titel klikt, krijg je meer informatie over het boek van het Leesplein. Via het stemformulier kun je je stem uitbrengen en maak je automatisch kans op een longboard.

De Prijs van de Jonge Jury wordt ieder jaar gevierd op de Dag van de Jonge Jury. Een beschrijving van hoe zo’n dag er precies uitziet vind je ook op de site. In ieder geval zal er elk jaar op die dag de winnaar van de Prijs bekend worden gemaakt aan het lezerspubliek. Ook zijn er ieder jaar meerdere auteurs aanwezig om hun lezerspubliek te ontmoeten.

Lees ook:Heb jij je stem al uitgebracht?
Lees ook:Stemmen voor de Jonge Jury met kans op een iPad 2!
Lees ook:Leestips De Jonge Jury 2017
Lees ook:Winnaars Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2016
Lees ook:Winnaars Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>