Het geheim van… Schrijfwedstrijd 2015

Uitgeverij Leopold houdt een wedstrijd voor de echte boekenliefhebber: schrijf zelf een verhaal! Op de speciale website Het geheim van staat: ”Weet jij een geheim? Een spannend of zielig of eng geheim? Een geheim voor in een boek? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd!”

De GEHEIM-schrijfwedstrijd bestaat al sinds 2003 en roept ieder jaar een winnaar uit. Alle boeken over een geheim die in de afgelopen jaren zijn verschenen, gemaakt door schrijvers als Rindert Kromhout en Selma Noort, staan met de cover op de website. Wil je graag meedoen? Heb je al een idee?

Je begint eerst met het bedenken van een goede titel voor het verhaal. Het geheim van… (zelf afmaken). Vervolgens schrijf je waar jouw verhaal over gaat. Hoe loopt het begin van het verhaal en hoe zal het eindigen? Je mag maar 30 regels bedenken, dus het kan niet te uitgebreid zijn. Als je uiteindelijk wordt uitgekozen, werkt de schrijver het verder uit. Dit gaat natuurlijk wel in overleg met jou. Je kan je verhaal insturen via het wedstrijdformulier of per post.

Wil je graag meedoen aan de wedstrijd, maar weet je nog niet hoe of waar je over moet schrijven? Lees dan de tips van schrijver Rindert Kromhout op de website van Het geheim van. Vraag jezelf bijvoorbeeld af wie de hoofdpersoon van je verhaal is en probeer een spannende sfeer te creëren. Ook geeft Kromhout deze belangrijke tip voor als je het even niet meer weet: “Lees wat je hebt geschreven hardop voor, vaak komt er dan vanzelf een vervolg of kan iemand anders je helpen.”

Alle verhalen moeten worden ingestuurd vóór 1 december 2015. De winnaar ontvangt een superprijs: jouw Geheimboek in de boekhandel, geschreven door een bekende schrijver van Uitgeverij Leopold. Een spannend, zielig, mysterieus of eng geheim, dat maakt niet uit. Als het maar origineel is en volledig door jouw bedacht. Voor iedereen die een poging wil wagen: veel succes!

Lees ook:Waarop stem jij voor de Kinderjury 2013?
Lees ook:Het geheim van de gillende geraamtes – Rindert Kromhout
Lees ook:Win je foto op de cover van nieuwe YAthrill
Lees ook:Klassieker: Het geheim van de afgebeten vingers – Rindert Kromhout
Lees ook:Mag ik meedoen? – John Kelly

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>