Jouw gedicht in een dichtbundel? Doe mee met de Kinderen & Poëzie dichtwedstrijd

14 september 2013 – Enige regel: Je mag niet jonger dan 6 en niet ouder dan 12 jaar oud zijn! De 100 mooiste gedichten krijgen een plekje in een echte  dichtbundel.

Wat is kinderen & Poezie?
Kinderen en Poëzie is een jaarlijkse, landelijke dichtwedstrijd voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar. En met alle kinderen bedoelen we ook echt alle kinderen! Je hoeft dus niet heel goed te kunnen schrijven. Je kunt ook een gedicht in een andere taal maken. Of een gedicht in braille. De mooiste gedichten komen in een echte dichtbundel. Duizenden kinderen doen ieder jaar mee. Doe jij dit jaar ook (weer) mee? Wie weet staat jouw gedicht wel in de volgende dichtbundel!

Ik schrijf een gedicht over….
jezelf of over een fantasiepersoon of –dier. Schrijf over iets dat echt is gebeurd of bedenk een avontuur. Maak er een treurig gedicht van of een uitbundig lied. Gedichten in braille, een groepsgedicht  of een gedicht in een andere taal (stuur wel even een vertaling mee) zijn ook welkom. Alles wat je maar wilt, als je het maar zelf verzint en schrijft! Je gedicht kan lang of kort zijn, mag rijmen of niet rijmen. Het mag een mooi gedicht zijn of grappig. Ofwel, complete vrijheid.

Meer weten?
Ik snap dat je misschien nog wat meer vragen hebt. En dat je wilt weten waar en voor wanneer je het moet opsturen. En hoe je het moet opsturen. Daarom hier de link naar de website, daar staat echt alles.

Schrijf ze! En laat me het even weten als jouw gedicht een plekje krijgt in de bundel, lijkt me super.

bron: Poëziepaleis

Lees ook:Kinderen en Poëzie: Dichtwedstrijd 2015
Lees ook:Een goede pen is goud waard!
Lees ook:Rond vierkant vierkant rond – Ted van Lieshout
Lees ook:Poëzieweek: Voor het slapen – Margreet Schouwenaar
Lees ook:Er zijn zoveel goede, spannende en leuke gedichten voor kinderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>