Zomerlezen om leesniveau van je kind tijdens vakantie op peil te houden

27 mei 2013 – Onderzoek wijst uit dat de lange zomervakantie de schoolprestaties van je kind op de basisschool niet ten goede komt. Zomerverval noemt Zwijsen dat.

De term zomerverval geeft aan dat kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen 1 á 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dat vind ik persoonlijk best wel heftig om te lezen. Gelukkig kan zomerverval eenvoudig worden tegengegaan. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval.

Voor leraren/ leraressen: bestel zomerleespakketjes
Meesters en juffen die leerlingen in de klas hebben zitten waarvoor het goed zou zijn dat ze gestimuleerd worden om tijdens de vakantie te lezen, kunnen voor die kinderen pakketjes Zomerlezen bestellen! Ze zijn er voor groep 3, 4, 5 of 6. In elk pakketje zitten 5 exemplaren van een leesboekje met leuke doe-opdrachten.

Als je het pakketje op tijd bestelt kan je ze nog voor de zomervakantie meegeven aan de kinderen voor wie lezen in de vakantie een goede ondersteuning van hun leesontwikkeling zou zijn. Ook heeft Zwijsen gezorgd voor een lesbrief. Die is te downloaden en daarin staan tips voor ouders!

Zwijsen maakt de pakketjes in een beperkte oplage. U kunt ze vanaf nu via de website bestellen.

Voor ouders: Lees de handige tips op de website van Zwijsen Ouders
Het artikel staat boordevol informatie over zomerverval en allerlei tips om het te voorkomen. Ook is er op 7 juni aanstaande een vragenuurtje zomerlezen op Twitter. Je kan dan al je vragen over het onderwerp zomerlezen stellen.

Bron Zo leuk is lezen (onderdeel uitgeverij Zwijsen) en Zwijsen Ouders

Lees ook:Zomerlezen groep 3 & 4
Lees ook:Zomerlezen groep 3 & groep 4
Lees ook:Zomerleesplan voor basisschoolkinderen
Lees ook:Welk type lezer is je kind? En jij zelf?
Lees ook:Gezien op twitter: zes leestips in thema #KBW13 voor lezers met dyslexie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>