Harmen van Straaten is ‘Klaar voor de start!’

25 oktober 2012 – Want Harmen heeft de eer het het Kinderboekenweekgeschenk 2013 te schrijven. Het thema is sport en spel.

De alweer 59ste Kinderboekenweek zal plaatsvinden van twee tot en met zondag dertien oktober 2013. Het motto is ‘Klaar voor de start!’ want alles draait rond sport en spel.

Waarom sport en spel?
Organisator CPNB zegt, “Al spelende leert men, of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport en spel zijn niet alleen belangrijk, maar we kunnen er ook nog eens veel plezier aan beleven. En wat is er nu (bijna) nog leuker dan sporten en spelen? Lezen over sporten en spelen! De aankomende Kinderboekenweek staat dan ook volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training.”

Waar kennen we Harmen van Straaten van?
Als illustrator moet je hem kennen. Hij heeft meer dan 400 boeken geïllustreerd, er staat er gegarandeerd wel een in je kast. 
In 2001 kwam het eerste boek uit dat hij niet alleen illustreerde, maar ook schreef. Inmiddels heeft hij er al ruim vijftig geschreven. Hij won natuurlijk ook prijzen, in 2003 kreeg hij de Gouden Appel van Bratislava. Dat jaar won hij onder meer ook het Gouden Penseel van Japan.

- Super Jan
- Een opa om nooit te vergeten
- Spuit elf

bron: Website Harmen van Straaten

Lees ook:Het Gouden Boek van Harmen van Straaten
Lees ook:De Goudse kaarsjes (Gouden Boekje) – Harmen van Straaten
Lees ook:Het grote griezelboek – Harmen van Straaten
Lees ook:Zoekboek Rik en de sporten – Liesbet Slegers
Lees ook:Fien vindt het uit – Harmen van Straaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>