Bas Maliepaard maakt Kinderboekenkrant voor de Kinderboekenweek

25 mei 2012 – In opdracht van de Stichting CPNB maakt Bas (freelance journalist/tekstschrijver/redacteur) op dit moment een hele nieuwe publicatie: de Kinderboekenkrant.

De krant zal tijdens de Kinderboekenweek gratis worden uitgedeeld door boekhandels en bibliotheken. De krant is opgezet als een gewoon dagblad, maar alle artikelen gaan over de kinderboeken van het afgelopen jaar. De krant wordt vormgegeven door Moker Ontwerp.

Over Bas Maliepaard
Hij is journalist, tekstschrijver, redacteur, en voor mij het voornaamste, een belangrijk persoon in kinder- en jeugdboekenland. Zijn specialisme is jeugdliteratuur. Hij recenseert bijvoorbeeld al jaren jeugdboeken voor Trouw. In 2001 startte hij samen met Evie Krom de website Leesfeest op. Bas wordt regelmatig gevraagd zitting te nemen in (literaire) jury’s,  zoals die van de Gouden Griffel, de Max Velthuijsprijs, de Vlaamse Boekenleeuw en de jubileumjury van de Woutertje Pieterse Prijs.

bron: website Bas Maliepaard

 

 

Lees ook:Leesfeest in een nieuw jasje
Lees ook:Maaike van Poelje
Lees ook:(Mid)dag van het kinderboek 2013 – Tot het brood ons scheidt
Lees ook:Auteur: Lieke van Duin
Lees ook:Woutertje Pieterse voor Verhelst+Cneut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>