Kinderboekenweek en Kinderen voor Kinderen werken samen voor My Book Buddy.

De Kinderboekenweek en Kinderen voor Kinderen gaan een unieke samenwerking aan om zich in te zetten voor My Book Buddy, de organisatie die kinderbibliotheken opzet in ontwikkelingslanden. Onder andere met het lied Hallo Wereld!, dat muziekproducer Tjeerd Oosterhuis en kinderboekauteur Sjoerd Kuyper hebben geschreven.

Hallo Wereld! is het thema van de 58e Kinderboekenweek die loopt van drie tot en met veertienoktober 2012. Met boeken ontdek je de wereld. Je reist naar verre landen, leert allerlei bijzondere uithoeken van de aarde kennen en maakt kennis met mensen uit een andere cultuur. Tosca Menten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk, getiteld Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37.

My Book Buddy
Lezen is een basisbehoefte. Maar niet alle kinderen hebben die mogelijkheid. Want niet overal zijn boeken voorhanden. My Book Buddy zet zich in voor kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten. Met verrijdbare boekenkasten gevuld met boeken die de kinderen kunnen lenen. Inmiddels helpt My Book Buddy al meer dan 13.000 kinderen in elf landen aan boeken en leesonderwijs.

Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen is in 1980 opgericht als kinderkoor van de VARA. De thema’s die worden gebruikt in de liedjes zijn van alle tijden. Kinderen voor Kinderen was jarenlang gekoppeld aan een goed doel, zoals VARA’s Speelgoedactie. Met de koppeling aan My Book Buddy wil de VARA deze traditie graag in ere herstellen. Aansluitend aan de Kinderboekenweek zal de inzamelingsactie voor My Book Buddy nog vier weken lang op televisie zijn vervolg krijgen. Kijk voor meer informatie op www.kinderenvoorkinderen.nl.

Bron: CPNB

Lees ook:Hallo wereld! Hallo Kinderboekenweek! Proficiat Bibi Dumon Tak
Lees ook:Hallo wereld! – Jonathan Litton
Lees ook:GEADOPTEERDE PJOTR STEEKT KINDEREN HART ONDER DE RIEM
Lees ook:Het grote avonturenatlas doeboek – Lucy Letherland
Lees ook:Livestream – Buddy Tegenbosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>