In de Kinderjury zijn kinderen de baas!

Verslindt je dochter of zoon meer boeken dan je aan kan slepen? Is hij of zij met stip boekenwurm van de klas? Misschien wil hij of zij meestemmen in de Nederlandse Kinderjury? Goed plan! Want in de Kinderjury bepalen zij welke kinderboeken dit jaar de beste zijn.

Op  woensdag 29 februari opent de Nederlandse Kinderjury 2012! Vanaf dan kunnen kinderen drie maanden lang lezen en stemmen voor de grootste landelijke verkiezing, waarin zij de baas zijn. Ze brengen hun stem uit op drie favoriete kinder- en jeugdboeken en beslissen zo mee welke boeken uit 2011 het allermooiste zijn en straks de Prijs van de Nederlandse Kinderjury winnen.

Leestips
Tijdens de opening wordt ook de Kinderjury Senaat geïnstalleerd, en dat wordt natuurlijk een groot feest. Nu kun je alvast kijken naar de tiplijsten en met je kind naar de bibliotheek of boekwinkel gaan om boeken in te slaan die ze de komende maanden willen lezen. Laat jezelf ook eens gaan en lees met ze mee, kinderboeken zijn ook voor volwassenen geweldig leuk om te lezen!

Wie mag er in de Kinderjury?
Iedereen tussen zes en twaalf jaar mag meedoen. Als Kinderjurylid breng je een stem (van 29 februari tot 11 mei) uit op maximaal drie boeken die vorig jaar voor het eerst zijn verschenen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar.


Meer weten?
Alle informatie over deelname in de Kinderjury vind je op de website van CPNB en van de Kinderjury.
Kinderboeken.blog.nl vindt het erg leuk om te horen of en wat je (kind) meestemt in de kinderjury. Reacties zijn dus van harte welkom.

bron: website kinderjury

Lees ook:Mees Kees, Superdolfje? Stem mee voor de Kinderjury 2012!
Lees ook:Leesmonsters gezocht voor Kinderjury 2012.
Lees ook:Waarop stem jij voor de Kinderjury 2013?
Lees ook:Fahrenheit 451: De Weddenschap
Lees ook:De Nederlandse Kinderjury 2009 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>