‘De Kinderboekenwinkel’, gratis App voor digitale en interactieve kinderboeken

WPG-uitgeverijen lanceren de gratis kinderboeken-app. Sinds half januari is de iPad-app Kinderboeken beschikbaar in Apple’s App Store. De kinderboekwinkel verstrekt kinderboeken van de gerenommeerde uitgeverijen Leopold, Ploegsma, Querido en Zwijsen.

De kinderboekwinkel is een gratis App waar je digitale en interactieve kinderboeken kunt downloaden voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Misschien moet je nog wat aan het idee wennen, maar als je al fan bent van de iPad, dan is de de App een geweldige aanwinst.

Opstartfase
De app bevat in de beginfase vijf prentenboeken, al zal het aanbod snel uitgebreid worden. De primeur is onder andere voor Paul van Loon, Rindert Kromhout en Nannie Kuiper. Het is de bedoeling de eerste paar maanden een flinke basis te leggen. Nu dus alleen nog prentenboeken, de volgende stap zijn zelfleesboeken.

Wat is er mis met papier?
Helemaal niks! Niets is fijner dan met een kleine op je schoot door een papieren prentenboek te bladeren en er uit voor te lezen. Maar van de andere kant, met een digitaal boek is ook niks mis. Het biedt nieuwe en extra (voorlees) mogelijkheden. De geanimeerde illustraties, interacties, aansprekende voorleesstem en originele geluiden maken het lezen van een digitaal boek uiteindelijk een totaal andere belevenis dan het lezen van een papieren boek. Het gebruik is eenvoudig en leerzaam voor kinderen, zodat zij al op jonge leeftijd kennis kun- nen maken met deze nieuwe vorm van lezen.
Ik heb geen iPad….
De applicatie is op dit moment alleen voor de iPad verkrijgbaar. Er wordt op dit moment nog aan een Android,- en iPhone versie gewerkt.

Je kan de applicatie via deze link meteen downloaden.   

Bronnen: E readers en PressDoc

Lees ook:Het kleine Rijksmuseum voor op de iPad
Lees ook:iPhone-applicatie bij kinderboekenweekgeschenk Mees Kees
Lees ook:De ‘lucht’ zit vol Kinderboeken! Boekenwolk is los!
Lees ook:Kleine Ezel – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen voor op de iPad.
Lees ook:Kinderboekenweek 2010: een nieuwe generatie prentenboeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>