Jacques Vriens wint Letse kinderjuryprijs

Jacques Vriens krijgt de prijs van de Letse kinderjury voor de vertaling van zijn verhalen van Meester Jaap.

Jacques en Jaap
Skolotajs Japs van Žaks Frinss, zo klinkt het ongeveer in het Lets. Vriens’ verhalen over meester Jaap kregen deze week de prijs van de kinderjury in Letland. Het boek kreeg de meeste stemmen van de kinderen in de categorie klas 3-4. Hij stak daarbij ver boven de andere genomineerden uit, meldt IBBY Nederland.
Op de boekenbeurs in Riga was vorige week maandag een grote manifestatie waarbij Jacques werd geïnterviewd, de eerste aflevering van een serie hoorspelen van Meester Jaap werd gepresenteerd en twee spelers van een beroemd theatergezelschap een deel uit de theaterproductie over meester Jaap speelden. Er staat een fragment op YouTube.

Veroverd
Afgelopen woensdag mocht Jacques Vriens in Gulbene, een stad tegen de Russische grens, op drie uur reizen van Riga, de oorkonde en prijs in ontvangst nemen in het bijzijn van veel enthousiaste kinderen (en volwassenen). Meester Jaap heeft Letland duidelijk veroverd. Er is ook interesse voor de andere boeken van Jacques Vriens.
De Letse kinderjury is een project van het kinderboekencentrum in Riga, dat is opgericht mede dankzij de ondersteuning van IBBY-Nederland dat een vriendschapsband heeft met de Letse IBBY-sectie.

[Bron: IBBY Nederland, Villakakelbont]

Lees ook:De superdikke meester Jaap
Lees ook:Meester Jaap is een held (op sokken) – Jacques Vriens
Lees ook:Jubileumuitgaven en een nieuwe meester Jaap
Lees ook:Jacques Vriens: 35 jaar meesterverteller
Lees ook:Nieuw vrolijk leesboek van meesterverteller Jacques Vriens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>