ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET met kerst in de bioscoop

Deze week is bekend gemaakt dat het populaire jeugdboek Achtste-groepers huilen niet verfilmd gaat worden en vanaf 14 december in de bioscoop te zien is. Dit is de eerste keer dat een boek van Jacques Vriens als bioscoopfilm verschijnt.

2011 is het jaar van Jacques Vriens. Hij viert zijn 35-jarig jubileum als kinderboekenschrijver en van de 78 boeken die hij heeft geschreven, zijn er inmiddels 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Dit wordt gevierd met allerlei festiviteiten, zoals de Jacques Vriens-week in de boekhandel van 6 t/m 16 april. Bovendien toert Jacques in april door het hele land met zijn theatervoorstelling Hoe verzint-ie het toch allemaal?

Achtste-groepers huilen niet vertelt het aangrijpende verhaal van de stoere Akkie die helemaal wild is van voetbal. Dit tot ongenoegen van veel jongens uit haar klas die deze sport niets voor meisjes vinden. Als Akkie leukemie blijkt te hebben, leeft heel groep acht van juf Ina met haar mee. Ondanks al het verdriet behoudt Akkie haar gevoel voor humor en ze kan het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Achtste-groepers huilen niet is nog altijd het meest voorgelezen boek tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Van het boek zijn ruim 100.000 exemplaren verkocht. Het verhaal Achtste-groepers huilen niet is een waar gebeurd verhaal uit de tijd dat Jacques Vriens nog werkzaam was als leraar in het basisonderwijs.

Jacques Vriens over de verfilming van zijn boek:
‘Ik schreef het boek, omdat ik een monument wilde oprichten voor Anke, die bij mij in de klas zat. Maar ook voor al die andere dappere kinderen die de strijd tegen hun ziekte hebben verloren. Daarom vind ik het geweldig dat juist dit boek verfilmd wordt.’

[Bron: Unieboek | Spectrum]

Lees ook:Achtste-groepers huilen niet! Vanaf 15 februari in de bios
Lees ook:Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens op eerste plaats
Lees ook:Geef Mij Maar Een Boek: Achtste-groepers huilen niet
Lees ook:Recensie: Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens
Lees ook:Achtste-groepers huilen niet (of toch wel?) in verrassende theatervoorstelling

1 Reacties // Reageer

One thought on “ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET met kerst in de bioscoop

  1. astrid

    weet iemand of er al audities zijn geweest hiervoor?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>