Er ís er een járig! Annie M.G. Schmidt 100 jaar

Op 20 mei 2011 is het precies honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren. Een heel jaar lang is het daarom feest in de boekhandel, op basisscholen, in bibliotheken en kinderdagverblijven en staan de boeken van Annie M.G. Schmidt extra in de schijnwerpers!

Het feestjaar begint met een nieuwe bundel vol verjaardagsverhalen: Jip en Janneke: Er is er een jarig, met illustraties van Fiep Westendorp. Tegelijk verschijnt er in januari een eenmalige goedkope paperback-editie van het grote boek van Jip en Janneke.

Vervolgens staat er elke maand een andere klassieker van Annie M.G. Schmidt in de schijnwerpers: Floddertje, Minoes, Wiplala, Abeltje en ga zo maar door!
In mei verschijnt ter gelegenheid van haar geboortedag de voorleesbundel 100 x Annie met prachtige illustraties van Fiep Westendorp, Wim Bijmoer, Philip Hopman en vele anderen.

Iedereen kan deelnemen aan het Annie M.G. Schmidt-jaar: op www.anniemgschmidt.nl is elke maand een nieuwe prijsvraag te vinden. Daar vindt u ook leuke nieuwtjes, kleurplaten, lessuggesties en andere downloads.

[Bron: Persbericht uitgeverij Querido]

Lees ook:De Petteflet staat in Madurodam
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-week 2010 start in Madurodam
Lees ook:Een dag met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:De geit van dokter Sanders – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Musical Jip en Janneke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>