Jacques Vriens: 35 jaar meesterverteller

2011 is het jaar van Jacques Vriens. Hij viert niet alleen zijn 65e verjaardag, maar hij is ook nog eens 35 jaar kinderboekenschrijver. Dit mag gevierd worden! Daarom staat de boekhandel van 6 t/m 16 april geheel in het teken van Jacques Vriens, compleet met slingers, banieren, tasjes en een uniek gratis magazine over Jacques Vriens. Ook liggen er eenmalige speciale jubileumuitgaven van zijn bestsellers in de winkel (à € 7,50 per stuk). In maart verschijnen de eerste drie boeken:

- Nog één nachtje slapen (onderbouw)

- Lekker zelf lezen met Jacques Vriens (middenbouw)

- Oorlogsgeheimen (bovenbouw)

Hierna verschijnen nog zes bestsellers in een jubileumjasje. Achter in elk boek zit een speciaal Jacques Vriens-geheugenspel dat bij elkaar gespaard kan worden.

Jacques Vriens-fandag
Naar aanleiding van dit jubileum wordt er op zondag 13 maart een speciale Jacques Vriens-fandag georganiseerd in theater De Flint in Amersfoort. Jacques speelt zijn voorstelling Hoe verzint-ie het toch allemaal? en er zijn allerlei leuke activiteiten. Zo kun je meedoen aan de meester Jaap coverwedstrijd, waarbij je zelf de voorkant van het nieuwe Meester Jaap-boek mag ontwerpen. Dit is dé kans om Jacques zelf te ontmoeten!

Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop. Een kaartje kost slechts € 7,50!

Theatertournee Hoe verzint-ie het toch allemaal?
In april gaat Jacques op tournee met zijn voorstelling Hoe verzint-ie het toch allemaal?. Theaters en boekhandels hebben hun handen ineengeslagen en verzorgen samen de avond met een voorstelling en een speciale signeersessie met boekverkoop.
Hoe verzint-ie het toch allemaal? is een veelzijdige en vrolijke voorstelling waarin Jacques vertelt over zijn jeugd in het hotel van zijn ouders, zijn jaren als onderwijzer en zijn ervaringen als schrijver. Hierin komt natuurlijk aan bod hoe hij zijn eerste boek schreef en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Maar Jacques vertelt ook over zijn nachtmerries waarin hij droomt dat hij geen verhalen meer weet, omdat zijn hoofd helemaal leeg is en… leeg blijft! Kortom: een geestige familievoorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot-)ouders over boeken, toneelspelen en verhalen verzinnen!

Klik hier voor de speellijst en meer informatie.

[Bron: Unieboek | Het Spectrum]

Lees ook:Jacques Vriens wint Letse kinderjuryprijs
Lees ook:Nieuw vrolijk leesboek van meesterverteller Jacques Vriens
Lees ook:ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET met kerst in de bioscoop
Lees ook:Heruitgave van Jacques Vriens’ Tommie en Lotje
Lees ook:De Kindertemmer – Jacques Vriens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>