Kinderboekenweek 2010 zorgt voor hogere omzet

De 56ste Kinderboekenweek is succesvol verlopen. Uit onderzoek blijkt dat in de Kinderboekenweek 2010 4,9 % meer is omgezet dan tijdens de editie van 2009. Duurdere kinderboeken zijn in trek. Ook in aantallen is een lichte stijging te zien, er werden 0,4 % meer kinderboeken verkocht. De gemiddelde besteding stijgt van € 10,60 vorig jaar naar € 11,08, een stijging van 4,5%. In dezelfde periode is de gemiddelde prijs van het algemene boek – kinderboeken, fictie en non-fictie samen – slechts met 0,7% gestegen. De Kinderboekenweek 2011 vindt plaats van woensdag 5 t/m 15 oktober.

Op 1 november wordt bekendgemaakt wat het thema is en wie de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk wordt.

Het onderzoek is uitgevoerd door GfK Retail and Technology Benelux B.V. in opdracht van de Stichting CPNB. GfK verzamelt wekelijks verkoopgegevens van meer dan 900 Nederlandse boekwinkels, waaronder boekhandelketens, de warenhuizen Bijenkorf en V&D en Bol.com.

[Bron: Persbericht CPNB]

Lees ook:Prentenboek Kinderboekenweek Nederland
Lees ook:439.000 keer Vlammen van Hans Hagen
Lees ook:Aanloop naar Kinderboekenweek
Lees ook:Kinderboekenweek en KinderboekenBlog startklaar
Lees ook:Kinderboekenweek 2011 over Superhelden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>