Kinderboekenweek 2010: een nieuwe generatie prentenboeken

In augustus introduceerde Piccolo Picture Books De wedstrijd van Sanne de Bakker en Noëlle Smit, een interactief prentenboek voor iPad, iPhone en iPod Touch. Deze app sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek waarin het verbeelden van verhalen centraal staat. De wedstrijd is daarom op 6 oktober a.s. bij de start van de Kinderboekenweek gratis te downloaden in de iTunes App Store. Normaal gesproken kost de iPad app €3,99 en de app voor iPhone en iPod Touch €2,99. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Nu.nl.

Digitalisering brengt prentenboeken tot leven en creëert een nieuwe generatie kinderboeken. Een tablet, zoals de iPad, is door de bediening via touch bij uitstek geschikt voor kinderen. Geïnspireerd door de lancering van de iPad, biedt Piccolo Picture Books succesvolle prentenboeken aan als mobiele applicatie. De apps voorzien daarmee klaarblijkelijk in een behoefte: De wedstrijd is sinds de lancering wekelijks te vinden in de boeken top 10 van de iTunes App Store.

Features van de Piccolo Picture Books:
- Prachtige geïllustreerde pagina’s die handmatig omgeslagen kunnen worden
- Interactieve kinderboeken met educatieve leesfunctie: kinderen kunnen zelf lezen, voorgelezen worden en meelezen met de speciale leren-lezen-functie
- Bijzonder eenvoudig in gebruik
- Beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans
- Audio van zeer hoge kwaliteit, met professionele stemmen én achtergrondgeluiden
- Met interactieve audio-effecten
- Beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch
- Geschikt voor kinderen vanaf twee jaar

Piccolo Picture Books zijn op verschillende manieren te gebruiken. Volwassenen kunnen het boek als vanouds voorlezen aan kinderen. Peuters en kleuters kunnen zelfstandig, bijvoorbeeld in de auto, de voorleesfunctie gebruiken. De speciale ‘leren lezen’ functie helpt beginnende lezers verband te leggen tussen de gesproken en geschreven woorden.

De boeken zijn een leuk en verantwoord alternatief voor games en video’s, voor thuis en onderweg. Het verhaal wordt verteld aan de hand van de illustraties en de tekst, waaraan geluiden en interactieve elementen zijn toegevoegd.

Over Piccolo Picture Books
Piccolo Picture Books is een label van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en Mobile Generation dat zich speciaal richt op het digitaal en interactief maken van succesvolle prentenboeken voor iPad, iPhone en iPod Touch. Piccolo Picture Books stelt zich ten doel kinderboeken tot leven te laten komen middels audio en interactie.

Later dit najaar komen er nog vier titels beschikbaar:
- Ik moet zó nodig! – Fiona Rempt en Noëlle Smit
- Liselotje gaat naar zwemles – Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam
- Met papa mee naar de bouw – Arend van Dam en Alex de Wolf
- Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn! – Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam

[Bron: persbericht Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum]

Lees ook:Nieuwe prentenboeken-apps bij Piccolo Picture Books
Lees ook:Lancering vijf gloednieuwe prentenboeken-apps
Lees ook:PICCOLO PICTURE BOOKS LANCEERT BOEKENKAST MET IN-APP PURCHASE
Lees ook:Met papa mee naar de bouw en Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn!
Lees ook:Het kan nog! ‘Tim op de tegels’ gratis voor op de iPad

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderboekenweek 2010: een nieuwe generatie prentenboeken

  1. kate schlingemann

    Leuk initiatief van Piccolo. Jammer dat het alleen voor Apple-apparatuur is. Daarmee is een grote groep kinderen uitgesloten van deze vorm van e-reading.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>