Leespluim voor De paraplu

parapluDe Leespluim van de maand oktober gaat naar De paraplu van Ingrid en Dieter Schubert.

Boven de wolken
Meteen op het schutblad van De paraplu (Ingrid en Dieter Schubert) begint een ‘zweverig’ verhaal. Een zwart hondje met vliegambities ontmoet een rode paraplu. Twee bladzijden later doorkruisen ze samen het luchtruim. Het is het begin van een avontuur dat doorloopt tot op het laatste schutblad van het boek. De reis voert langs olifanten en krokodillen, wereldzeeën, sneeuw en ijs, trekvogels en prachtige landschappen.
De Leespluimjury roemt ook de grote illustraties, uitgevoerd in milde kleuren. Ze ‘vertellen niet alleen het woordloze verhaal, maar geven de kijker ook volop de gelegenheid om op reis te gaan en een eigen avontuur te beleven. Als u dus ergens een rode paraplu tegen een boom ziet staan…’, klinkt het.
De Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen. De organisatie is in handen van Biblion uitgeverij, i.s.m. met een breed platform.

[Bron: Leespluim, Villakakelbont]

[isbn]9789047702757[/isbn]

Lees ook:Piepkleine muis – met cd! Janis Ian
Lees ook:Maurits Muis – Dieter Schubert
Lees ook:Ingrid & Dieter Schubert op tournee
Lees ook:Kinderboekwinkel Amsterdam 40 jaar
Lees ook:Leespluim januari 2013: Gewoon gek – Ingrid & Dieter Schubert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>