Nominaties Willem Wilminkprijs

Voor het eerst wordt de Willem Wilminkprijs uitgereikt, de prijs voor het beste kinderlied. Er zijn dertien liedjes genomineerd.

Dertien deuntjes
Willem Wilmink (1936-2003) was een onvermoeibare tekst- en liedjesschrijver. De Stichting Willem Wilminkfestival roept nu de Willem Wilminkprijs in het leven, een nieuwe bekroning voor het beste kinderlied. Initiatiefnemers Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper willen zo aandacht vragen voor het betere Nederlandstalige kinderlied en de ‘bard’ eer bewijzen. De prijs wordt gesponsord door Enschede Promotie en Buma Cultuur, en zal tweejaarlijks worden toegekend.
Alle oorspronkelijk Nederlandstalige kinderliedjes die tussen maart 2008 en maart 2010 voor het eerst zijn uitgekomen op cd of dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv, komen voor de onderscheiding in aanmerking. Uit 225 inzendingen koos de jury – onder leiding van Harrie Geelen – dertien genomineerden: Ageeth de Haan, Marjet Huiberts, Hans Kuyper, Koos Meinderts, Ted van Lieshout, Wietske Loebis, Daniël Lohues, Theo Nijland, Erik van Os & Elle van Lieshout, Floortje Schoevaart, Bette Westera, en Ivo de Wijs. Zij kunnen een beeldje en een geldbedrag van € 5000 winnen.
Zondag 14 november 2010 zullen de 13 genomineerde kinderliedjes vertolkt worden in de Holland Casinozaal van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Daarna volgt de uitreiking.

[Bron: Leesplein - Stichting Willem Wilminkfestival - Villakakelbont]

Lees ook:Inschrijving Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied geopend
Lees ook:Wilminkprijs voor beste kinderlied
Lees ook:W. Wilminkprijs voor beste kinderlied
Lees ook:De liedjesatlas – Koos Meinderts
Lees ook:De liedjesalmanak met cd – herfst en winter. Thijs Borsten, Koos Meinderts en Annette Fienieg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>