Fiet wil rennen gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2011

Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2009 verschenen. In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2011 (van woensdag 19 januari t/m zaterdag 29 januari). Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Bibi Dumon Tak (1964) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en debuteerde als kinderboekenschrijfster in 2001 met Het koeienboek. Haar werk werd drie keer bekroond met een Zilveren Griffel. Noëlle Smit (1972) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en werkt sindsdien als grafisch vormgever en illustrator. Inmiddels illustreerde ze talloze prentenboeken en zijn haar boeken vertaald in meer dan tien talen.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

De Nationale Voorleesdagen 2011 starten met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdagochtend 19 januari. De elfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB en vindt in 2011 voor de achtste achtereenvolgende keer plaats.

De 10 titels voor De Nationale Voorleesdagen 2011 zijn (alfabetisch, op auteursnaam):

Boe! roept Klein Konijn – Jonathan Allen
Waar is mijn sok? – Marijke ten Cate
Bout en Moertje – Nicole de Cock
Naar het strand - Thomas Docherty
Fiet wil rennen - Bibi Dumon Tak & Noëlle Smit
Wie? – Guido van Genechten
Balotje en het tasje van oma – Yvonne Jagtenberg
O, o Octopus – Elle van Lieshout en Erik van Os & Mies van Hout
Ik moet zó nodig! - Fiona Rempt & Noëlle Smit
De coole cowboy – Tjibbe Veldkamp & Wouter Tulp

[Bron: CPNB]

Lees ook:De Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:Bekend Nederland leest voor tijdens Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:Prentenboek van het Jaar
Lees ook:Wiebelbillenboogie bekroond
Lees ook:Prentenboek van het jaar 2014 wordt Krrrr…okodil!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>