Bologna ontdekt Kaatje Vermeire

De kinderboekenbeurs van Bologna zit er alweer op. Voor de jonge Vlaamse illustratrice Kaatje Vermeire is deze editie alvast onvergetelijk geworden. Zij wordt zonder meer de ontdekking van de beurs genoemd.

Mare en de dingen
Mare en de dingen, een jeugdboek met illustraties van de jonge Kaatje Vermeire, heeft veel succes geoogst op de International Children’s Book Fair, de grootste jeugdboekenbeurs ter wereld in de Noord-Italiaanse stad Bologna. De illustratrice was op uitnodiging van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) aanwezig in Bologna, net als haar collega, de al vaak bekroonde Carll Cneut.

Kaatje Vermeire

Ervaring doorgeven
Vermeire en Cneut trokken op als duo. “De idee daarachter is dat de ervaring en de resultaten van jarenlang werk in het buitenland worden doorgegeven aan de jongere generatie, aldus Inès de Bien, woordvoerster voor VFL. “Alleen al dat ze samen de beurs bezochten, wat te lezen viel in ‘News and Views’, intrigeerde velen, en ging als een lopend vuurtje rond. Zowel op de stand van uitgeverij De Eenhoorn als op die van het VFL kwamen nog meer uitgevers dan anders naar Carll Cneut vragen, die ook genomineerd was voor de prestigieuze Hans Christian Anderen Award. Maar Vermeires volgende boek ‘Mare en de dingen’, met tekst van Tine Mortier, sprong het meest in het oog, en werd door velen een ‘coup de coeur’ of ‘de ontdekking van de beurs’ genoemd.

Lees ook:Bologna toch weer vier dagen
Lees ook:Gedicht van maandag
Lees ook:Carll Cneut op shortlist Andersen
Lees ook:Bologna Children’s Book Fair 2010
Lees ook:Kinderboekenbeurs Bologna 1 dag korter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>