Vooraankondiging: Een Reuzeluxe Gouden Boekje

Dit jaar valt Pasen op 4 en 5 april. In maart komt een Reuzeluxe Gouden Boekje uit: Het gouden ei, van Margaret Wise Brown.

Reuzeluxe
Dit Gouden Boekje verscheen eerder als nummer 30 in de serie en heeft nu een compleet nieuwe belettering en opmaak gekregen door vormgeefster Sonja Hamel. De tekeningen zijn van Leonard Weisgard; Annie M.G. Schmidt vertaalde het boekje, dat nu pas voor het eerst in het Nederlands verschijnt als Een Reuzeluxe Gouden Boekje. dat de fraaie illustraties goed doet uitkomen.

Konijn en ei
Het gouden ei
gaat over een konijn en een ei. Het konijn vindt het ei en fantaseert over wat er in het ei zou zitten. Op een dag komt het ei natuurlijk uit. Het oorspronkelijke boek kwam in de VS al in 1947 uit.

Themalijst pasen
Op Leesplein vind je een themalijst Pasen, die de komende weken voortdurend geactualiseerd zal worden. De lijst bevat boeken voor kinderen tussen 0 en 6 jaar en websites rond het onderwerp.
Het gouden ei verschijnt in maart bij uitgeverij Rubinstein.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Opa Konijn (Gouden Boekje) – Jane Werner
Lees ook:Verre reizen (Gouden Boekje) – Kathleen N. Daly
Lees ook:Recensie: Baby Konijn (Vingerpopboek)
Lees ook:Symbolica (Efteling Gouden Boekje) – Nienke Denekamp
Lees ook:Olafs perfecte dag (Luxe Gouden Boekje) – Jessica Julius

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>