Alice in Wonderland wereldwijd geboycot

Bioscopen over de hele wereld zullen de nieuwste Disneyfilm Alice in Wonderland boycotten. Ook Nederland doet mee, België voorlopig niet.

Te weinig tijd
De voorbije dagen is er internationaal protest gerezen tegen de plannen van Disney om al drie maanden na de bioscoop-release van Alice in Wonderland, niet de tekenfilm, maar een film met acteurs naar het wereldberoemde boek van Lewis Carroll, de dvd op de markt te brengen. “Daardoor hebben we te weinig tijd om de film aan te bieden aan het publiek“, zeggen de bioscoopuitbaters.
De bioscopen en de distributeurs hebben wereldwijd de afspraak om minimaal vier maanden te laten tussen bioscoop- en dvd-release. In heel Europa en zelfs in de VS hebben verschillende bioscoopuitbaters al gezegd dat ze de film daarom zullen boycotten.

Promotieacties
Nederlandse bioscopen doen in elk geval mee. Het is nog niet duidelijk of de film ook in ons land te zien zal zijn. Bij Kinepolis zijn ze niet op de hoogte van het internationale protest en daar wordt voorlopig niet gedacht aan een boycot. Bovendien heeft de grootste bioscoopuitbater in ons land zelfs promotieacties lopen rond de release van de nieuwste Disney.

[Bron: DeRedactie - Villakakelbont]

Lees ook:Expo Alice in Wonderland
Lees ook:Carice van Houten doet Alice in Wonderland
Lees ook:Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland – Lewis Carroll & Tony Ross
Lees ook:Alice in Wonderland
Lees ook:Wereldpremière Alice in Wonderland live op Kinderboekenblog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>