Bart Moeyaert vraagt Astrid Lindgren

In de rubriek Flashback op de splinternieuwe cultuursite Cobra vroeg auteur Bart Moeyaert om een beklijvend fragment terug te zien uit een interview met Astrid Lindgren uit 1974. Bart zag het toen hij tien was.

Flashback
Gisteren lanceerde de VRT op het internet haar themakanaal over cultuur onder de naam Cobra. Een van de vele rubrieken daar heet Flashback en je kunt er een fragment kiezen uit het VRT-cultuurarchief dat je graag nog eens zou willen zien of horen.
Auteur Bart Moeyaert liet er geen gras over groeien en vroeg meteen een fragment aan dat hem als kind had getroffen. “Ik heb naar een interview met Astrid Lindgren uit 1974 gevraagd. Ik was toen tien. Een mooi fragment, met de traagheid van toen, en (dat vind ik er nu zo verbazend aan) in die jaren werden gewoonweg identiek dezelfde vragen gesteld aan kinderboekenschrijvers als nu, en Astrid Lindgren merkte toen al op ‘dat de wereld zo veranderd was’.”

Potkachel
Moeyaert noemt Lindgren wel eens een van zijn grootmoeders. Als kind verslond hij haar boeken en zijn liefde voor Lindgren gaat ver. “In Zweden liggen mijn roots“, zo schreef Bart Moeyaert enkele jaren geleden in een artikel. “Dat beweer ik toch altijd, dat ik in een vorig leven bij wijze van spreken getrouwd ben geweest met een Hulle Krulle Weetikveel potkachel uit de keuken van Astrid Lindgren.
In dit fragment uit het VRT-archief ziet u Astrid Lindgren die in het land is naar aanleiding van de Boekenbeurs van 1974. Bekijk het fragment hier.

[Bron: Cobra]

Lees ook:ALMA-nominaties Vlaanderen en Nederland
Lees ook:Ga op verhalenreis met Marit Törnqvist en Astrid Lindgren
Lees ook:Update – Bart Moeyaert is zwaar teleurgesteld
Lees ook:Moeyaert genomineerd voor 2e bundel
Lees ook:Klassieker: Buiten in Bolderburen – Astrid Lindgren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>