Schrijvers Live op het internet

In het nieuwe Nederlandse project Schrijvers Live gaan schrijvers in gesprek met Amsterdamse leerlingen over een boek van de schrijver. Het gesprek wordt gefilmd en live uitgezonden via internet.

Schitteren
Nederland pakt uit met een innovatief project inzake leesbevordering. In het project Schrijvers Live worden leerlingen gemotiveerd om te lezen en na te denken over de inhoud van het boek en de bedoelingen van de schrijver. Leerlingen bereiden zo hun mondeling voor, ontwikkelen taal-, discussie- en presentatievaardigheden en schitteren in een live uitzending. Bovendien krijgen ze het boek vooraf (gratis) toegestuurd.
Inmiddels doen er al tien Amsterdamse HAVO- en VWO-scholen mee aan het project. Volgens Khalid Boudou, presentator van Schrijvers Live is het een unieke ervaring voor schrijver en leerlingen: “De jeugd reageert toch vaak net anders op je werk, het is heel interessant om te horen hoe juist zij over je boek denken“.

Breedbandnetwerk
De coöperatieve vereniging Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) initieerde het project Schrijvers Live en werkt samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Die heeft als doelstelling om lezen te bevorderen onder de jeugd. Digitale projecten zijn daarbij essentieel. Bovendien wil de OBA graag aan scholen laten zien wat er allemaal mogelijk is in het innovatieve gebouw van de centrale vestiging van de OBA.
Gemeten aan de reacties van de scholen is het succes van de pilot groot. Ook landelijk is er veel interesse. Vandaag, 25 januari, zenden diverse bibliotheken en de literatuurwebsite Literatuurplein.nl de uitzending live uit (13.30-14.25 uur).

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Update – Bart Moeyaert is zwaar teleurgesteld
Lees ook:Ontmoet de schrijvers van Tunnels!
Lees ook:Doe je ook mee?
Lees ook:Zonder elkaar of met elkaar?
Lees ook:Help dit te gekke schrijfproject: Boekestafette!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>