Ted van Lieshout schrijft Kinderdictee

De tekst voor het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal wordt dit jaar geschreven door Ted van Lieshout.

Zesde keer
Aan het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal doen jaarlijks zestig kinderen mee. Sinds 2007 zijn dat alleen nog Nederlandse kinderen. Vlaanderen werkt alleen nog mee aan het Groot Dictee voor volwassenen. Het Kinderdictee zal op 13 december voor de zesde keer worden georganiseerd. De uitzending is dan te zien in het kinderprogramma [email protected] op Nederland 3 om 19 uur. Het kinderdictee wordt gepresenteerd door Philip Freriks. De locatie is het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal op het Binnenhof in Den Haag, waar ook het dictee voor volwassenen wordt afgenomen. De halve finale vindt op woensdag 25 november 2009 plaats in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Deze etappe wordt niet uitgezonden op tv. Er doen maximaal 120 kinderen aan mee.

Prijsbeest
Het is de vierde keer dat een kinderboekenschrijver de tekst van het Groot Kinderdictee aanlevert. Ted van Lieshout werd voorafgegaan door Paul van Loon, Francine Oomen en Edward van de Vendel.
Ted van Lieshout kreeg onlangs de Theo Thijssen-prijs, de driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor een schrijver van kinder- en jeugdliteratuur. Ook veel van zijn boeken zijn bekroond, met Gouden en Zilveren Griffels en Zoenen en de Nienke van Hichtumprijs.
De Boekenbijlages van zowel De Standaard (op 9 oktober) als De Morgen (28 oktober) brachten deze maand uitgebreide artikels n.a.v. het 25-jarige schrijverschap van auteur, dichter en illustrator Ted van Lieshout. Ted van Lieshout schrijft Kinderdictee

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Twee winnaars Groot Kinderdictee
Lees ook:Mirjam Oldenhave schrijft Kinderdictee
Lees ook:Nieuwe spellingwijzigingen op komst?
Lees ook:Rond vierkant vierkant rond – Ted van Lieshout
Lees ook:Prentenboek Kinderboekenweek Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>