Ted van Lieshout krijgt Thijssen-prijs

Vandaag krijgt Ted van Lieshout de Theo Thijssen-prijs 2009 uitgereikt, de driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor een schrijver van kinder- en jeugdliteratuur.

Vaak bekroond
Ted van Lieshout is een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst en hij maakt de tekeningen in zijn eigen boeken en in die van andere schrijvers. Hij is al vaak bekroond. Zo kreeg hij in 1995 de Gouden Griffel voor Begin een torentje van niks en in 2001 de Nienke van Hichtumprijs voor Zeer kleine liefde.

Oeuvreprijs
De Theo Thijssen-prijs wordt sinds 1988 elke drie jaar uitgereikt en is toegekend op voordracht van een jury bestaande uit Toin Duijx, Ed Franck, Wim Hofman (voorzitter), Rietje Nivard en Sanne Parlevliet. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 60.000 euro.
De prijs wordt toegekend door de Stichting P.C. Hooft-prijs voor het gehele oeuvre van een Nederlandse schrijver. De prijs is een voortzetting van de Nederlandse Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur, die tussen 1964 en 1985 zeven keer is uitgereikt.

[Bron: Leesplein - Villakakelbont]

Lees ook:Oeuvreprijs voor Ted van Lieshout
Lees ook:Martha Heesen wint Theo Thijssen-prijs 2015
Lees ook:Ted van Lieshout schrijft Kinderdictee
Lees ook:Theo Thijssen-prijs voor Sjoerd Kuyper!
Lees ook:Miep Diekmann-prijs voor scriptie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>