Jury Woutertje Pieterse Prijs 2010

De Woutertje Pieterse Prijs bekroont elk jaar een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Voor de versie van 2010 werd zopas de jury bekendgemaakt.

Jury
De jury die de winnaar gaat bepalen van de Woutertje Pieterse Prijs 2010 is als volgt samengesteld: Frank Groothof, theatermaker en artiest, voorzitter, Gerbrand Bakker, schrijver, vertaler en hovenier, Karel Berkhout, redacteur jeugdliteratuur NRC Handelsblad, Suzanne Hertogs (Ontwerphaven), grafisch ontwerper en uitgever DUF en Annemie Leysen, recensent jeugdliteratuur bij De Morgen en voormalig docent Nederlands aan de lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Leuven.

Rooverslied
De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is uitgekomen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro en zal op donderdag 4 maart 2010 voor de drieëntwintigste keer worden uitgereikt. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door de auteursrechtorganisatie Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs).
Op www.woutertjepieterseprijs.nl kun je onder meer lestips bij de bekroonde boeken en alle juryrapporten downloaden, evenals geluidsopnames van Woutertje Pieterse Lezingen en diverse uitvoeringen van Het Rooverslied beluisteren en foto’s van verschillende prijsuitreikingen bekijken.

[Bron: Woutertje Pieterse Prijs]

Lees ook:Woutertje Pieterse voor Carli Biessels
Lees ook:Woutertje Pieterse voor Verhelst+Cneut
Lees ook:Shortlist Woutertje Pieterse Prijs 2015
Lees ook:Gratis lestips Wouterje Pieterse Prijs
Lees ook:Nominaties Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2016 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>