Peter Verhelst is Gentse stadsdichter

De schrijver en dichter Peter Verhelst is sinds september officieel aangesteld als de nieuwe Gentse stadsdichter. Hij blijft dat tot eind augustus 2011.

Dromenboek
In plaats van gedichten over en voor de stad te schrijven, wil Peter Verhelst in zijn tijd als stadsdichter twee concepten uitwerken. “In plaats van zes of zeven gedichten over Gent te schrijven, leek het me beter dat Gent zelf schrijft“, aldus Verhelst. Hij wil een dromenboek samenstellen, met echte dromen van mensen die in Gent wonen. In januari 2010 zal daarvoor een eerste oproep worden gelanceerd en vervolgens zullen de dromen via allerlei media zichtbaar worden gemaakt.

Come to daddy
Daarnaast zal Verhelst onder het concept Come to daddy tweemaandelijks op wisselende locaties, zoals in scholen en seniorenhuizen, gedichten voorlezen en praten over zijn werk. De eerste editie van die intieme voorleessessies vindt plaats op 16 september in NTGent tijdens de seizoensopening van het stadstheater.

Nachtegaal
Peter Verhelst is in Brugge geboren, maar heeft in Gent gewoond, en werkt er nog steeds. “Gent staat mij heel erg aan, omdat er een soort van ondefinieerbare, vreemde vorm van humor in de stad zit. Ze zijn er minder pissig dan in Antwerpen en er wordt meer gemaakt dan in Brugge“, aldus de dichter.
Verhelst is sinds vorig jaar ook jeugdauteur. Samen met illustrator Carll Cneut maakte hij het prentenboek Het geheim van we keel van de nachtegaal, waarmee ze o.a. de Woutertje Pieterse Prijs wonnen.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Pantalone brengt Keel van de nachtegaal
Lees ook:Gouden Griffel 2009 voor Peter Verhelst
Lees ook:Moeyaert genomineerd voor 2e bundel
Lees ook:Woutertje Pieterse voor Verhelst+Cneut
Lees ook:Beste Boekomslag voor Nachtegaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>