Moffel en Piertje in de Kinderboekenweek

Speciaal voor de bibliotheken heeft SchoolTV een pakket samengesteld waarmee iedere bibliotheek een leuke voorleesmiddag met de handpoppen kan organiseren, die past binnen het thema van de Kinderboekenweek.

Moffel en Piertje, bekend van de tv, zijn net als kleuters nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Elke week trekken ze de wijde wereld in om antwoord te vinden op al hun vragen.

Elk thema heeft 2 afleveringen, zodat de doelstellingen op het gebied van taalontwikkeling, sociaal-emotionele vorming en oriëntatie op jezelf en de wereld bij de kleuters binnen deze twee weken kunnen beklijven. De afleveringen bevatten naast het dramagedeelte met Moffel en Piertje, ook liedjes, geanimeerde prentenboeken en filmpjes waarbij Flip de Beer gaat logeren bij een kind.

Het pakket voor de bibliotheken bestaat uit:
- De handpoppen Moffel en Piertje
- Een poppenkastscript
- Twee posters.

In de kinderboekenweek verschijnt het eerste voorleesboek van Moffel en Piertje. Het boek bevat 35 verhaaltjes, geschreven door Lieneke Dijkzeul met illustraties van Doesjka Bramlage. Het titelverhaal heeft vanzelfsprekend te maken met het thema van de kinderboekweek: Aan tafel!
Eerder al verschenen er boekjes over de twee van Daan Remmerts de Vries.

Bibliotheken kunnen het pakket bestellen, tot uiterlijk 28 september, door een e-mail te sturen. Vermeld hierin duidelijk: afleveradres, contactpersoon en telefoonnummer.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Win 2x een Supervrienden kartoenboekjes pakket
Lees ook:Hallo wereld! Hallo Kinderboekenweek! Proficiat Bibi Dumon Tak
Lees ook:Groot Kinderboekenfeest: Teken en schrijven met sterren!
Lees ook:Meer prentenboekenfun met Fundels
Lees ook:(Vier de) Lente met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>